Postrelený Viedenčan podnikajúci v SR je gruzínskeho pôvodu

NETKY.SK • 16 Júl 2013, 12:33 • 2 min
Postrelený Viedenčan podnikajúci v SR je gruzínskeho pôvodu

VIEDEŇ - Rakúska polícia zatiaľ nechytila útočníkov, ktorí v pondelok popoludní na úseku diaľnice A4 v okolí medzinárodného viedenského letiska postrelili 49-ročného muža.

slovakia

left justify in out

Rakúsky občan, ktorý žije vo Viedni a v inkriminovanom čase sa vracal do rakúskej metropoly zo SR na mercedese so slovenským evidenčným číslom, sa po priestrele ľavého stehna podrobil operácii. Jeho výpovede označili kriminalisti za veľmi zdržanlivé. Ako dnes informovala agentúra APA s odvolaním sa na šéfa dolnorakúskeho Krajinského kriminálneho úradu Franza Polzera, obeť, ktorá je gruzínskeho pôvodu, podniká na Slovensku v stavbárskej sfére, avšak dostala sa tam do nešpecifikovaných problémov s miestnymi úradmi.

 

Podľa vlastných slov zastavil v okolí letiska, aby vykonal potrebu, keď ho zblízka postrelil rusky hovoriaci páchateľ do stehna. Presný sled udalostí je však ešte predmetom vyšetrovania. Pôvodné správy totiž hovorili o tom, že muža prinútili zastaviť páchatelia, ktorí ho pred streľbou "poučili", že ide o pozdrav od jeho známeho. Polzer však pripustil, že poškodený sám toho veľa uviesť nechce.

Muž, ktorý sám ešte s ťažkým zranením pokračoval na letisko, odkiaľ ho previezli do nemocnice vo Viedni-Meidlingu, bol v čase incidentu ozbrojený. Jeho život však po streľbe nebol v ohrození. Dolnorakúski kriminalisti, vyšetrujúci kauzu, spolupracujú pri jej objasňovaní s kolegami zo Slovenska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies