Postrelený kongresman Scalise sa vrátil do Snemovne reprezentantov

NETKY.SK • 28 September 2017, 19:29 • 2 min
Postrelený kongresman Scalise sa vrátil do Snemovne reprezentantov

WASHINGTON - Americký republikánsky kongresman Steve Scalise, ktorého v júni postrelili na bejzbalovom tréningu, sa dnes vrátil do Snemovne reprezentantov.

slovakia

left justify in out

Scalise (51) bol medzi viacerými ľuďmi, ktorí utrpeli zranenia, keď útočník ozbrojený puškou začal 14. júna strieľať na republikánskych zákonodarcov na bejzbalovom tréningu v Alexandrii v štáte Virgínia.

 

Útočníka, ktorého identifikovali ako 66-ročného Jamesa T. Hodgkinsona zo štátu Illinois, postrelili policajti; neskôr na následky zranení zomrel. Podľa vyšetrovateľov išlo o stúpenca ľavice a odporcu Republikánskej strany.

 

Scalise dnes po viac ako tri mesiace trvajúcej liečbe a rekonvalescencii prišiel opäť do Snemovne reprezentantov, hoci stále dokáže chodiť len o dvoch barlách. Kolegovia ho odmenili nadšeným potleskom v stoji.

 

"Som jednoznačne živým príkladom toho, že sa dejú zázraky," vyhlásil na pôde Kongresu Scalise, tretí najvyššie postavený republikán v Snemovni reprezentantov. Zdôraznil, že celá udalosť ho len utvrdila vo viere v Boha.

 

Lídri republikánskej väčšiny i demokratickej menšiny svorne označili Scalisovo uzdravenie za výsledok modlitieb.

 

Kongresman bol po útoku v kritickom stave so život ohrozujúcimi zraneniami vnútorných orgánov. Z nemocnice ho prepustili až po šiestich týždňoch a absolvovaní niekoľkých operácií.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies