Postrehy Tomiho KIDA Kovácsa z Londýna, kde sa konala olympijská kvalifikácia v boxe

NETKY.SK • 20 Marec 2020, 11:36 • 2 min
Postrehy Tomiho KIDA Kovácsa z Londýna, kde sa konala olympijská kvalifikácia v boxe

LONDÝN - V hlavnom meste Spojeného kráľovstva sa ešte teraz mal konať kvalifikačný turnaj v boxe na olympijské hry do Tokia, ktoré sú na programe už toto leto. Medzi Slovákmi sa na podujatí zúčastnil aj profesionálny boxer Tomi KID Kovács, ako tréner našej výpravy.

slovakia

left justify in out

"Pre športovca je to najväčší sen, aký sa dá dosiahnuť.  Už pred odchodom sa ma viacerí pýtali na môj názor okolo situácie okolo s koronavírusom. Prichádzali aj otázky, či sa vôbec toto športové podujatie aj uskutoční. Bol som presvedčený , že organizátori to zvládnu bez problémov," opísal svoje prvé pocity v Londýne Tomi KID.

 

img

 

600 ľudí

Na tomto podujatí boli prítomní športovci zo 44 štátov z celej Európy, keď zoberieme do úvahy aj realizačné tímy, tak sa tu bavíme o počte okolo 600 ľudí. Všetci bojovníci prišli bojovať o olympijskú miestenku za každú cenu. "Na prvom mieste by sa malo dbať o zdravie športovcov a bezpečnosť ľudí," vyjadril svoje pohoršenie nad situáciou tréner našej výpravy.

 

Situácia psychike športovca nepomáhala

Na stoloch boli dezinfekčné prostriedky, a Tomi sa vyjadril, že športovcom bolo povedané, aby si umývali ruky. "Bol tu vyvíjaný veľký tlak, aby sa kvalifikácia konala. Myslieť na športový výkon, na svoj sen a byť v pohode, sústredený  a pripravený! Tak by to malo byť, ale ako sa to dá docieliť, keď človek dostáva z domu a zo sveta informácie o ďalších nakazených a úmrtiach, ktoré vyvoláva koronavírus?"

 

img

 

Obavy Tomiho boli oprávnené

Tomi KID ďalej pokračoval, ako vyzerala olympijská kvalifikácia z pozície športovca. "Sme na hoteli, a stravujeme sa v malých priestoroch, používame aj spoločný výťah, máme spoločné mítingy, tréningy, dokonca aj váženie športovcov prebieha v jednej hale....Ako nás ochránia, aby sa to náhodou neprenášalo?"

 

Slovenské zastúpenie 

Slovenská výprava vycestovala do Londýna so šiestimi reprezentantmi. Boli nimi menovite Viliam Tanko, Jessica Triebeľová, Michal Takács, Andrej Csemez, Dávid Michálek. Témou číslo jedna bolo, ako povedal Tomi KID, "korona a neistota! Máme čo robiť, aby sme to tu udržali v kľude." Člen výpravy Matúš Strnisko sa po vlastnom zvážení rozhodol, že do turnaja nenastúpi a predčasne odišiel domov. Tanko stihol ešte svoj zápas odohrať. Priebeh tretieho kola ponúkame aj vo videu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dnešný deň pre mňa obrovským sklamaním. Bol som na jeden krok od olympiády a v ringu som dostal nakladačku. Všetko dobré čo bolo pred zápasom, to, ako dobre som sa cítil, aký som mal plán v ringu zmizlo a nevedel som stým nič spraviť. Táto prehra ma ešte dlho bude bolieť. Správy tipu, bol si dobrý, si bojovník a podobne, moc nepomôžu bohužiaľ. Tu každí chce mať víťaza. Na tejto úrovni už každí je bojovník a vie boxovať. Nestačí to, treba viac k tomu aby som bol na vrchole. Ťažko sa mi hľadajú slová, nikto nevie čo prežívam, aké mám myšlienky, pocity, emócie. Je to ťažké, ale chcem sa vám všetkým poďakovať za podporu. Veľmi si to vážim. Tu je 3.kolo zápasu, neskôr pridám aj ostatné videa. #thegypsy #boxing #london #fightday #sportjesancaprelepsizivot #hustler #gypsyking #dreamer #cleanmind @tomikid_official @pavol.hlavacka_trenerboxu.sk @bandicsemez_ @optika.oros @dentalis_smile @sportikateamwear @nsc_narodnesportovecentrum @progressculture @fyziobet

Príspevok, ktorý zdieľa Viliam Tanko (@viliamtanko),

 

 

Od začiatku hrozilo prerušenie kvalifikácie

Kvalifikácia mala trvať 2 týždne a organizátori už dopredu upozorňovali všetky výpravy, že sa možno ani nedokončí. Rozhodnúť sa mali podľa vývoja situácie. Ak by sa náhodou niekto nakazil, okamžite by bol priemestnený do karantény na 7 dní. "Nám však nič  iné neostáva, len bojovať aj za týchto okolností a veriť, že to všetko dobre dopadne! Veľmi to prajem všetkým! Držte nám palce," vyjadril sa ešte z Londýna počas trvania turnaja Tomi KID Kovács.

 

Najnovšie, nie veľmi pozitívne, správy o kvalifikácii uverejnila na svojom facebookovom účte členka výpravy Jessica Triebeľová. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies