Poštová banka očakáva za vlaňajšok podobný zisk ako v roku 2012

NETKY.SK • 1 Január 2014, 11:24 • 2 min
Poštová banka očakáva za vlaňajšok podobný zisk ako v roku 2012

BRATISLAVA - Ku koncu septembra 2013 dosiahla zatiaľ zisk 59,9 mil. eur pri medziročnom náraste o 37,2 %.

slovakia

left justify in out

Poštová banka predpokladá, že hospodárske výsledky za rok 2013 budú napriek vyššiemu zaťaženiu bankovou daňou a zrušeniu niektorých poplatkov na podobnej úrovni ako v roku 2012. Vtedy banka dosiahla čistý zisk 67,5 mil. eur. Ku koncu septembra 2013 vykázala zatiaľ zisk 59,9 mil. eur pri medziročnom náraste o 37,2 %. Veľkou mierou k tomu prispeli podľa vyjadrení banky zmeny, ktorými prešla. Zrýchlili a zjednodušili procesy, priniesli zmeny v produktoch a zmenili aj komunikačný koncept. Zároveň v roku 2013 banka zvýšila počet bankomatov takmer o tretinu a otvorila novú pobočku v Prievidzi.

Hlavnou prioritou Poštovej banky pre rok 2014 je zjednodušovanie produktového portfólia, ďalej je to zvyšovanie dostupnosti, prinášanie výhod pre klienta v podobe produktových benefitov a posilňovanie značky vďaka novému komunikačnému konceptu. "Klienti vo všeobecnosti oceňujú osobný kontakt na pobočkách, pretože sa chcú poradiť so svojím bankárom, zvážiť všetky dostupné možnosti, či získať doplňujúce informácie. Predpokladáme, že vďaka dostupnosti a neustálemu zvyšovaniu kvality služieb bude počet nových klientov narastať tak, ako to bolo aj v minulom roku," povedala hovorkyňa Poštovej banky Naďa Urbanová. 

Poštová banka vznikla na konci decembra 1992 a svoju činnosť začala 1. januára 1993. Na základe zmluvy so Slovenskou poštou predáva svoje produkty a služby aj prostredníctvom vyše 1 500 pôšt umiestnených na celom území Slovenska. Ku koncu júna bol ešte vyše 90-percentným vlastníkom banky Istrokapital, no od júla 2013 skupina J&T vlastní na základnom imaní Poštovej banky podiel niečo vyše 88 %. Podiel Istrokapitalu tak klesol na 10,1 %.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona