Postoj SR v otázke Kosova sa nezmenil

NETKY.SK • 23 Júl 2010, 07:19 • 2 min
Postoj SR v otázke Kosova sa nezmenil

Postoj SR v otázke Kosova sa nezmenil - Politika Odmietavý postoj SR k jednostranne vyhlásenej nezávislosti Kosova sa nemení. V  súvislosti s očakávaným verdiktom haagskeho Medzinárodného súdneho dvora (MSD) o otázke vyhlásenia nezávislosti Kosova od Srbs

slovakia

left justify in out

Odmietavý postoj SR k jednostranne vyhlásenej nezávislosti Kosova sa nemení. V  súvislosti s očakávaným verdiktom haagskeho Medzinárodného súdneho dvora (MSD) o otázke vyhlásenia nezávislosti Kosova od Srbska to dnes počas návštevy Prahy konštatoval minister obrany SR Ľubomír Galko.
      Na rozdiel od Slovenska, ktoré zaujalo k samostatnosti Kosova ako štátu odmietavý postoj, Česká republika sa pred časom pripojila k USA a niektorým štátom EÚ, ktoré Kosovo uznali.
      "Stanovisko Slovenskej republiky sa nezmenilo. Slovenská republika naďalej neuznáva jednostranné vyhlásenie samostatnosti Kosova," zdôraznil Galko na pôde českého ministerstva obrany.
      Podľa slov slovenského ministra má SR záujem na stabilite balkánskeho regiónu, a aj preto má v misii KFOR 140 príslušníkov ozbrojených síl. Slovensko sa nepodieľa na výcviku formujúcich sa kosovských bezpečnostných síl, ale tomuto výcviku ani nebráni, dodal Galko.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies