Postecoglou povedie Austráliu na MS 2014

NETKY.SK • 23 Október 2013, 08:16 • 2 min
Postecoglou povedie Austráliu na MS 2014

SYDNEY - V Grécku narodený Ange Postecoglou sa stal novým trénerom futbalovej reprezentácie Austrálie, ktorú povedie aj na majstrovstvách sveta 2014 v Brazílii.

slovakia

left justify in out

Doterajší kouč Melbourne Victory nahradil vo funkcii odvolaného Nemca Holgera Osiecka. Austrálčania sa pre zmenu rozhodli po dvoch prehrách 0:6 v prípravných zápasoch s Brazíliou a Francúzskom. Postecoglou v minulosti viedol reprezentáciu Austrálie do 20 rokov. Vedenie Austrálskej futbalovej federácie ho muselo vykúpiť zo zmluvy v Melbourne, ktorú mal do roku 2015. Tím Victory údajne žiadal za jej anulovanie milión austrálskych dolárov (707 000 eur).

Osieck viedol Austráliu od augusta 2010, keď nahradil Holanďana Pima Verbeeka. "Protinožci" ťahali pred jeho odvolaním sériu štyroch prehier. Šesťgólovým debaklom predchádzali neúspechy v súbojoch s KĽDR (3:4) a Japonskom (2:3). Minulý týždeň v príprave zdolal už istý účastník MS 2014 Kanadu v Londýne 3:0. Štyridsaťosemročný Postecoglou podpísal päťročný kontrakt a okrem MS 2014 povedie mužstvo aj na Ázijskom pohári 2015, ktorý usporiada práve Austrália. "Vždy som hovoril, že Austrália bude mať raz austrálskeho trénera. Verím, že sa nám podarilo nájsť najvhodnejšiu osobu na tento post. Ange je dostatočne kvalifikovaný a chce dosiahnuť najvyššie méty," povedal šéf Austrálskej futbalovej federácie Frank Lowy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies