Postava Wonder Woman už nebude čestnou vyslankyňou OSN

NETKY.SK • 13 December 2016, 18:06 • 2 min
Postava Wonder Woman už nebude čestnou vyslankyňou OSN

BRATISLAVA - Komiksová postava Wonder Woman už nebude honorárnou vyslankyňou Organizácie spojených národov (OSN) pre rodovú rovnosť a posilnenie postavenia žien a dievčat.

slovakia

left justify in out

V pondelok to oznámil hovorca organizácie Jeffrey Brez, ktorý uviedol, že kampaň so superhrdinkou, zameriavajúca sa na túto problematiku, sa skončí v piatok. OSN neuviedla dôvod, prečo iniciatíva, ktorá mala pôvodne trvať aj na budúci rok, končí. Brez sa však vyjadril, že projekty s fiktívnymi postavičkami trvajú zvyčajne len niekoľko mesiacov.


Superhrdinku z dielne DC Comics oficiálne vyhlásili za vyslankyňu OSN 21. októbra. To však vyvolalo vlnu kritiky a podnietilo vznik petície, v ktorej ľudia žiadali, aby generálny tajomník OSN Pan Ki-mun vymenoval niekoho iného. Petíciu, podľa ktorej Wonder Woman oblečená v priliehavom lesklom úbore je skôr opakom cieľa kampane, podpísalo takmer 45-tisíc ľudí.


Wonder Woman vytvoril v roku 1941 vytvoril William Moulton Marston. Príbehy superhrdinky z dielne DC Comics sa dočkali viacerých adaptácií, jej priaznivci ju však budú môcť najbližšie vidieť na budúci rok v rovnomennom samostatnom filme s Gal Gadot v hlavnej úlohe. Okrem nej si v snímke, ktorá bude mať na Slovensku premiéru 1. júna, zahrajú aj Connie Nielsen, Chris Pine, Robin Wright, Danny Huston či David Thewlis.

 

Priaznivci Wonder Woman môžu svoju hrdinku vidieť aj v ďalších pripravovaných filmoch. Sú nimi Justice League so slovenskou premiérou naplánovanou na 16. novembra 2017 a pokračovanie Justice League Part Two, ktoré plánujú uviesť do kín v roku 2019. Slávna princezná Amazoniek sa objavila tiež v tohtoročnej snímke Batman vs. Superman: Úsvit spravodlivosti v hlavných úlohách s Benom Affleckom a Henrym Cavillom.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies