Pošta uviedla do prevádzky novú triediacu linku balíkov

NETKY.SK • 25 November 2015, 12:42 • 2 min
Pošta uviedla do prevádzky novú triediacu linku balíkov

KOŠICE - Slovenská pošta v stredu v hlavnom spracovateľskom stredisku v Košiciach uviedla do prevádzky modernú, plne automatizovanú triediacu linku balíkov. Ako uviedol generálny riaditeľ Slovenskej pošty Tomáš Drucker, náklady na vybudovanie linky boli zhruba 2,5 milióna eur.

slovakia

left justify in out

Pôvodne na triedenie balíkov slúžila linka, ktorá bola morálne zastaraná a fungovala od roku 1974. "Nová linka je šesťnásobne energeticky úpornejšia, dokáže vytriediť až desaťnásobne viac balíkov - za hodinu je to 7 000 balíkov s úspešnosťou a správnosťou triedenia až 99 percent. Navyše oproti tej pôvodnej dokáže triediť balíky s hmotnosťou až 30 kg. Linka je kompatibilná a automatizovane prepojená s inými medzinárodnými poštovými operátormi,“ povedal Drucker. Zároveň dodal, že podobná linka už funguje v Bratislave a ďalšia bude inštalovaná v spracovateľskom stredisku v Žiline. Podľa jeho slov sa Slovenská pošta týmito technológiami zaradila medzi technologickú špičku na Slovensku a v Európe.


Stredisko v Košiciach spracuje približne 25 percent balíkov z celkového objemu. Drucker uviedol, že Slovenská pošta napríklad v čase pred Vianocami odošle alebo doručí až okolo 50 000 balíkov denne.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies