Pošta plánuje vyhlásiť verejnú súťaž na nové vozidlá i upratovanie

NETKY.SK • 20 Jún 2013, 18:14 • 2 min
Pošta plánuje vyhlásiť verejnú súťaž na nové vozidlá i upratovanie

BRATISLAVA - Slovenská pošta bude obnovovať svoj vozový park, na nákup vozidiel vyhlásia v blízkom čase verejnú súťaž. Predpokladaná hodnota zákazky je 18,6 milióna eur. Obnovu vozidlového parku plánuje pošta financovať z vlastných zdrojov, úverom i cez lízing. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Slovenskej pošty Stanislava Pondelová. V rokoch 2013 až 2016 plánuje Slovenská pošta vymeniť takmer 1 000 úžitkových, dodávkových a osobných vozidiel.

slovakia

left justify in out

Slovenská pošta v súčasnosti vlastní viac ako 1 500 áut, z toho sú takmer tri štvrtiny staršie ako 7,5 roka. Ročne Slovenská pošta vynaloží na servis, opravu vozidiel, pohonné hmoty, dane a povinné poplatky približne osem miliónov eur. „Plánovaná obnova je v súlade s prijatou stratégiou, ktorej predchádzala dôkladná analýza efektívneho využívania motorových vozidiel na jednotlivých prevádzkach. Cieľom obnovy je výrazne znížiť prevádzkové náklady a to tak, aby výsledná cena zohľadňovala všetky náklady, okrem ceny nákupu aj cenu opráv a servisných poplatkov, poistenia, nákladov na pohonné hmoty, disponibilitu a dostupnosť servisov, výšku zostatkovej hodnoty a náklady na financovanie,“ uviedla v tlačovej správe Pondelová. Pri obstarávaní vozového parku sa chce pošta orientovať aj na ekologickejšie a úspornejšie palivá v rámci projektu Zelená pošta. Počas najbližších štyroch až piatich rokov chce pošta nakúpiť aj 113 nákladných vozidiel nad 3,5 tony a motocykle spolu za približne sedem miliónov eur.

V blízkej budúcnosti Slovenská pošta plánuje vyhlásiť verejné obstarávanie i na upratovacie služby. Ako informovala Pondelová, pošta už urobila aj interné prieskumy trhu v oblasti poskytovania služieb upratovania, maximálne chcú ročne na upratovanie vynaložiť 1,65 milióna eur. "V snahe znížiť náklady spoločnosť prehodnotila spôsob a rozsah zabezpečovania upratovania priestorov Slovenskej pošty, a to efektívnym zabezpečením upratovacích služieb," vysvetlila Pondelová. Kritériom vyhodnotenia oboch verejných súťaží bude najnižšia cena.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies