Pošta chce za výjazdy zásahových jednotiek dať 2,5 mil. eur

NETKY.SK • 15 Júl 2014, 14:13 • 2 min
Pošta chce za výjazdy zásahových jednotiek dať 2,5 mil. eur

BRATISLAVA - Slovenská pošta, a. s. chce za výjazdy polície, resp. bezpečnostných služieb za štyri roky zaplatiť predbežne 2,456 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty.

slovakia

left justify in out

Ako štátna spoločnosť v utorok informovala, plánuje vyhlásiť verejnú súťaž na zabezpečenie zásahových výjazdov na svoje pobočky. Zásahové jednotky budú preverovať narušenie chránených objektov pošty na základe signalizácie z Multifunkčného dohľadového centra alebo poplachového systému.

 

"Slovenská pošta je povinná vyhlásiť verejnú súťaž na základe ukončenia platnosti zmluvy, prostredníctvom ktorej zabezpečovala realizáciu represívnych výjazdov k narušeným objektom doposiaľ. Môžu sa prihlásiť súkromné bezpečnostné služby aj Policajný zbor SR," uviedla hovorkyňa Slovenskej pošty Stanislava Pondelová. 

 

Povinnosť riešiť bezpečnosť podniku vyplýva pošte najmä z Aktov Svetovej poštovej únie, zo zákona o poštových službách, z licencie na poštové služby, ako aj z požiadaviek na kvalitu poskytovaných služieb. "Tieto ciele sú zahrnuté aj v stratégii poštovej bezpečnosti, ktorej poslaním je prevencia proti trestnej činnosti v oblasti poskytovania poštových služieb a ochrana objektov pôšt," dodala Pondelová. Slovenská pošta prevádzkuje viac ako 1 500 pobočiek rozmiestnených po celom území Slovenska, na ktorých je povinná v maximálnej miere chrániť životy a zdravie zamestnancov, svojich zákazníkov a takisto zabezpečovať ochranu majetku a zverených hodnôt. 

 

Slovenská pošta, a. s. vznikla 1. januára 1993 ako štátny podnik so sídlom v Bratislave, od 1. marca 1996 má centrálu v Banskej Bystrici a od 1. októbra 2004 sa zmenila na akciovú spoločnosť. Jej akcionárom je štát v zastúpení Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR. Spoločnosť má základné imanie vo výške 214,3 mil. eur a prevádzkuje sieť viac ako 1 500 plne automatizovaných pobočiek. Spoločnosť tak môže okrem klasických poštových služieb poskytovať aj finančné, bankové, komunikačné a elektronické služby.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies