Post predsedu parlamentu je vecou dohôd

NETKY.SK • 25 Jún 2010, 12:59 • 2 min
Post predsedu parlamentu je vecou dohôd

Post predsedu parlamentu je vecou dohôd - Politika Žiadne posty vo vláde štvorice pravicových strán nie sú definitívne vyrokované, vrátane otázky obsadenia postu predsedu Národnej rady (NR) SR, ktorý mal podľa medializovaných informácií obsadiť predseda S

slovakia

left justify in out

Žiadne posty vo vláde štvorice pravicových strán nie sú definitívne vyrokované, vrátane otázky obsadenia postu predsedu Národnej rady (NR) SR, ktorý mal podľa medializovaných informácií obsadiť predseda SaS Richard Sulík. Pred dnešným rokovaním Prezídia SDKÚ-DS to povedala volebná líderka tejto strany Iveta Radičová.
      "Nikdy som nepovedal, že pán Sulík bude predsedom NR SR. SaS má na tento post nárok. Ak sa rozhodne, že ho chce mať, tak ho má, ak sa rozhodne ho s niečím zameniť, tak ho zamení," povedal člen Prezídia SDKÚ-DS Stanislav Janiš.
      "Včera sme sa začali zaoberať konkrétnymi rezortmi. Strany vyslovili, ktoré rezorty sú pre nich dôležité. Sú rezorty, kde je jedna strana úplne čitateľná a jasná, že je to pre ňu dominantné, napríklad otázka menšín," povedala Radičová. "Keď poviem kultúra, tak SDKÚ-DS, ako aj SaS majú zázemie na tieto rezorty, takže vážne je to otvorené," poznamenala na margo obsadenia pozície ministra kultúry. Naznačila, že strany budúcej vládnej koalície chcú zmeniť zákaz dvojakého občianstva na Slovensku, účinky maďarského zákona o občianstve chcú na slovenskom území zakázať zákonom.
      "Chceme vládu čo najrýchlejšie a aj čo najsilnejšiu," vyhlásil podpredseda SDKÚ-DS Ivan Mikloš, ďalej však rokovania nechcel komentovať.
      Podľa Radičovej nie je čas na rokovania o zostavení vlády obmedzený. "Na poverovacom liste nie je stanovený žiaden dátum," povedala Radičová s tým, že k termínu úvodného zasadnutia parlamentu 8. júla bude vláda zostavená. Kresťanskodemokratické hnutie, SaS a Most-Híd budú o zostavení vlády rokovať v pondelok 28. júna.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies