Pospíšilová by sa mala stať podpredsedníčkou dozornej rady ÚDZS

NETKY.SK • 29 November 2016, 16:29 • 2 min
Pospíšilová by sa mala stať podpredsedníčkou dozornej rady ÚDZS

BRATISLAVA - Parlamentný výbor pre zdravotníctvo odobril v utorok kandidátku opozície na post podpredsedu dozornej rady Úradu pred dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS) Ivetu Pospíšilovú. Tá by mala nahradiť Ľubomíru Romanovú, ktorá sa funkcie vzdala.

slovakia

left justify in out

Dozorná rada ÚDZS má podľa zákona o zdravotných poisťovniach päť členov, ktorými sú predseda, podpredseda a ďalší traja členovia. Volí a odvoláva ich parlament na návrh vlády. Ministri kandidatúru I. Pospíšilovej odsúhlasili minulý týždeň v stredu.


Zastúpenie opozície v orgánoch ÚDZS vychádza z cieľov vytýčených v Programovom vyhlásení vlády v časti zdravotníctvo. Ako uviedlo ministerstvo zdravotníctva, šéf rezortu Tomáš Drucker oslovil najväčšiu parlamentnú opozičnú stranu listom so žiadosťou o zaslanie spoločných kandidátov za opozíciu. Predseda opozičnej strany SaS Richard Sulík tak urobil listom z 27. októbra, po spoločnej dohode strán.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies