Posledným väzňom v celách smrti v Marylande zmiernia trest na doživotie

NETKY.SK • 31 December 2014, 18:55 • 2 min
Posledným väzňom v celách smrti v Marylande zmiernia trest na doživotie

ANNAPOLIS - Odchádzajúci guvernér amerického štátu Maryland Martin O'Malley dnes oznámil, že zmierni hrdelné tresty posledným štyrom väzňom v štátnych celách smrti a udelí im doživotné väzenie.

slovakia

left justify in out

Guvernér uviedol, že popravy mužov "neposlúžia verejnému blahu ani obyvateľom Marylandu, teraz ani v budúcnosti", informovala tlačová agentúra AP.
      

Štátni zákonodarcovia pred dvoma rokmi zrušili v Marylande trest smrti a tak sa najvyšším trestom v nových prípadoch stalo doživotné väzenie bez možnosti predčasného prepustenia.
      

Po tejto legislatívnej zmene zostali v celách smrti štyria muži, odsúdení v predchádzajúcom období.
      

Guvernér O'Malley v dnešnom vyhlásení oznámil, že podľa nedávneho vyjadrenia odchádzajúceho generálneho prokurátora štátu Maryland Douga Ganslera bude vykonanie skorších trestov smrti protizákonné, ak už nebude platiť pôvodná legislatíva.
      

Guvernér tiež uviedol, že sa stretol alebo rozprával s mnohými príbuznými obetí zabitých spomínanými väzňami a poďakoval sa im, že s ním o prípadoch hovorili.
      

Demokrat O'Malley odíde z úradu na budúci mesiac, pretože si už odslúžil dve funkčné obdobia, čo je v Marylande maximum. Generálny prokurátor Gansler odíde z úradu v rovnakom čase po tom, ako neuspel v pokuse získať demokratickú nomináciu na guvernéra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona