Posledný zo Slovákov v pohárovej Európe, Gregušová Kodaň písala klubovú históriu

NETKY.SK • 23 Marec 2017, 17:48 • 2 min
Posledný zo Slovákov v pohárovej Európe, Gregušová Kodaň písala klubovú históriu

BRATISLAVA - Stredopoliar najslávnejšieho dánskeho klubu FC Kodaň Ján Greguš spomedzi Slovákov najdlhšie držal zástavu v tohtosezónnych pohárových súťažiach pod hlavičkou Európskej futbalovej únie (UEFA). Počas uplynulého týždňa sa púť jeho mužstva skončila v osemfinále Európskej ligy, Dáni tesne zostali na štíte Ajaxu Amsterdam: po domácom víťazstve 2:1 nasledovala prehra 0:2 na holandskej pôde.

slovakia

left justify in out

"V domácom prvom zápase proti Ajaxu sme mohli dať o gól viac, mali sme na to šance. V Amsterdame už sme si toho vypracovali menej. Ajax má kvalitné mužstvo, hrali výborne. Vzhľadom na odvetu a množstvo príležitostí asi postúpili zaslúžene. Určite to však neberieme ako zlý výsledok; predviedli sme viac, ako sa očakávalo," skonštatoval v rozhovore pre agentúru SITA Greguš, ktorý v odvete nastúpil v základnej zostave a netradične na pozícii pravého krídelníka. 

 

"Na tomto poste nehrávam, tréner to aj vie. Povedal mi, ako si to predstavuje, keď hrám z krídla, musím to rešpektovať. Aj on však vie, že moja pozícia je v strede ihriska," povedal bývalý hráč Ostravy a Jablonca a na margo aktuálnej situácie pokračoval: "Tréner to mieša rôzne, raz hrám tri zápasy, potom nehrám, je to také všelijaké. Dúfam, že budem hrať každý zápas, že sa dostanem do pevnej zostavy a budem hrávať pravidelne."

Greguš si počas jesene zahral aj v skupinovej fáze Ligy majstrov - Kodaň s 9 bodmi obsadila tretiu priečku v konkurencii anglického Leicestru City, portugalského FC Porto a belgického Clubu Bruggy. "Bola to v Kodani asi historická sezóna, pretože toľko kvalitných súťaží a do takého termínu sa tam už dlho nehralo, to je určite pozitívne. Teraz sa môžeme sústrediť na ligu a domáci pohár," doplnil 26-ročný záložník.

FC Kodaň je v Dánsku suverénom, čo potvrdzuje aj v aktuálnom ročníku. Základná časť tamojšej dlhodobej Superligy sa skončila v nedeľu, Kodaň v nej jednoznačne triumfovala so ziskom 64 bodov a bilanciou 19 víťazstiev, 7 remíz. Na nitrianskeho rodáka a jeho spoluhráčov čaká po asociačnom termíne Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) nadstavbová skupina o titul.

 

Do elitnej šestky na poslednú chvíľu prenikol aj FC Nordsjaelland so Stanislavom Lobotkom, Aalborg BK s Jakubom Sylvestrom nie. Člena širšieho kádra slovenskej reprezentácie Sylvestra môže utešiť aspoň skutočnosť, že od svojho januárového príchodu do Aalborgu dosiahol v piatich ligových stretnutiach päť gólov, čo neuniklo ani Gregušovej pozornosti: "Sledujem, že Jakubovi to pekne strieľa a teší ma, že sa mu darí." 

Účastník ME 2016 Greguš je pod vedením trénera Jána Kozáka stabilným členom A-tímu SR, ktorý v nedeľu večer čaká zápas na Malte v F-skupine európskej časti kvalifikácie o postup na budúcoročné MS do Ruska. Slováci potrebujú tri body, aby vylepšili svoju pozíciu v skupine, v ktorej dosiaľ vybojovali šesť bodov a sú tretí.

 

"Myslím si, že to bude zaujímavý zápas a určite nám nič nedajú zadarmo, hrajú doma. Dokážu byť veľmi nepríjemní. Verím však, že kvalitou a prístupom rozhodneme, že to bude víťazný večer a budeme spokojní. Máme to stále vo svojich rukách, chceme byť na vrchných priečkach," uzavrel pre SITA Ján Greguš. 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies