Posledný žijúci prokurátor z Norimberského procesu poslal Putinovi drsný odkaz!

NETKY.SK • 5 Marec 2022, 18:30 • 2 min
Posledný žijúci prokurátor z Norimberského procesu poslal Putinovi drsný odkaz!

BRATISLAVA - Benjamin Ferencz oslávi na budúci týždeň 102. narodeniny. V rozhovore pre britské noviny Daily Mirror porozprával o svojich pocitoch z ruskej invázie na Ukrajine a vyhlásil, čo by doprial ruskému prezidentovi.

slovakia

left justify in out

Ferencz stíhal aj dvoch vysoko postavených nemeckých dôstojníkov, ktorí sa podieľali na zabíjaní ľudí v oblasti Babyn Jar v roku 1941. Neskôr tam postavili pamätník obetiam holokaustu, kde v uplynulých dňoch dopadli ruské rakety, čo prokurátora zlomilo. 

 

img

Benjamin Ferencz

 

Ako uviedol, novú nádej mu dala správa, že o vojnové zločiny na Ukrajine sa začal tento týždeň zaujímať Medzinárodný trestný súd (ICC) v holandskom Haagu. „Zločiny, ktoré Rusko teraz pácha voči Ukrajine, sú hanbou ľudskej spoločnosti. Zodpovední by sa mali zodpovedať za agresiu, zločiny proti ľudskosti a vraždenie. Hneď, ako začnú týchto zločincov ťahať pred súd, budeme šťastnejší,“ vyhlásil.

 

Prečítajte si tiež: Zastrelili člena ukrajinskej mierovej delegácie. Donášal Rusom!

 

Dodal, že ruský prezident patrí za mreže. Museli by ho však priamo spojiť s vojnovými zločinmi. Je si istý, že ho môžu poslať do väzenia podobne, ako poslali bývalého vodcu bosnianskych Srbov Radovana Karadžiča. 

 

img

Vladimir Putin 

 

„Je to veľmi realistické. Všetko, čo potrebujeme, je mať k tomu odhodlanie. Nežijú predsa na Mesiaci. Chcem vidieť Putina za mrežami. Je to možné,“ odkázal zo svojho súčasného domova, ktorým je Florida. 

 

K téme: ROZHOVOR s Andorom Šándorom: Rusko zatiaľ nevyužilo brutálnu silu. Čo bude nasledovať?

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies