Posledný vládca Nepálu prežil srdcový infarkt

NETKY.SK • 21 September 2014, 09:13 • 2 min
Posledný vládca Nepálu prežil srdcový infarkt

KÁTHMANDU - Bývalý nepálsky kráľ Gjánéndra dostal infarkt a v noci nadnes bol hospitalizovaný v jednej z nemocníc hlavného mesta Káthmandu.

slovakia

left justify in out

Oznámili to miestne zdravotnícke zdroje s tým, že posledný monarcha Nepálu sa zotavuje na jednotke intenzívnej starostlivosti, podstúpil angiografiu i angioplastiku a je už mimo nebezpečenstva.
     

Nemocnicu obklopili dnes stovky panovníkových priaznivcov, približuje agentúra AP. Gjánéndra, narodený v júli 1947, bol posledným nepálskym kráľom (2001-2008), až kým ústavodarné zhromaždenie 240 rokov trvajúcu monarchiu nezrušilo a túto himalájsku krajinu vyhlásilo za republiku.
     

Za kráľa ho korunovali v roku 2001 po tom, čo bol pri palácovej masakre zavraždený jeho starší brat Biréndra, avšak prílišnú obľubu sa mu získať nepodarilo. Masové demonštrácie ho napokon prinútili, aby sa svojej autoritárskej moci vzdal.  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies