Posledný tohtoročný Dobrý trh bude v sobotu

NETKY.SK • 13 September 2012, 06:39 • 2 min
Posledný tohtoročný Dobrý trh bude v sobotu

Posledný tohtoročný Dobrý trh bude v sobotu - Zaujímavosti V sobotu 15. septembra bude na Panenskej ulici v Bratislave posledný Dobrý trh v tomto roku.

slovakia

left justify in out

img

V sobotu 15. septembra bude na Panenskej ulici v Bratislave posledný Dobrý trh v tomto roku. Od 10.00 h čaká na návštevníkov multikultúrny program, cudzokrajné špeciality aj originálne dizajnérske výrobky a starožitnosti, informoval TASR staromestský hovorca Tomáš Halán.

Fanúšikovia klasických analógových i moderných digitálnych fotoaparátov sa môžu v sobotu tešiť aj na odštartovanie šiesteho ročníka Bratislavského fotomaratónu. Tohtoročné témy budú vyhlásené na Dobrom trhu o 10.00 h v záhrade Evanjelického kostola a záujemcovia sa môžu zaregistrovať buď na stránke www.fotomaraton.sk, alebo aj priamo na Dobrom trhu v čase medzi 09.00 a 10.00 h.

V sobotu tiež predstavia Slow Food. "Ponúkne ochutnávky, na základe ktorých môžu návštevníci spoznať rozdiel medzi potravinami zo supermarketov a naozajstnými poctivými potravinami," vysvetlil Halán.

Divadlo Meteorit zase prinesie niečo pre divadelných fajnšmekrov a na Dobrom trhu ponúkne niečo z menu, ktoré pripravili na novú divadelnú sezónu. Už teraz si návštevníci budú môcť zakúpiť lístky na ich nové predstavenia.

Svoje miesto bude mať na Dobrom trhu aj občianske združenie Domov použitých kníh, ktoré zhromažďuje knihy od ľudí a inštitúcií a chráni ich tak pred vyhodením. Na Dobrý trh ich privezie 2000. "Návštevníci si ich budú môcť prelistovať, ale i vziať domov. Taktiež môžu občianskemu združeniu venovať vlastné knihy," priblížil Halán.

Na poslednom Dobrom trhu sa však predstaví aj mexická kuchyňa, knihy a komiksy, jazykové kurzy, mexická tanečná škola a o 14.00 h odhalia, čo vlastne znamená Piňata. "Nesklameme ani mlsné jazýčky. Okrem originálnych a zdravých jedál tu nájdete aj tradičnú cukrovú vatu a nefiltrované pivo z nového bratislavského pivovaru," láka hovorca.

Program obohatí Grammophon Brothers, Bratislavčania sa môžu tešiť aj na koncert a hudobnú burzu vo dvore Základnej umeleckej školy Miloša Ruppeldta na Panenskej ulici. Bratislavčanov čaká tiež workshop Cup Cake od Giraffe Bakery, Darshana joga, animačný program od Slow Food a po celý deň otvorená kancelária starostky Starého Mesta Tatiany Rosovej. Vo dvore Evanjelickej cirkvi metodistickej bude pre tých najmenších pripravený celodenný program, kde nájdu tvorivé dielne, bábkové divadlo i skákací hrad. Dobrý trh potrvá do 16.00 h.

Dobrý trh na Panenskej organizuje o.z. PUNKT v spolupráci s mestskou časťou Bratislava - Staré Mesto a pod záštitou starostky Tatiany Rosovej.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies