Posledný film s Riverom Phoenixom vydajú po 21 rokoch

NETKY.SK • 17 Máj 2014, 12:57 • 2 min
Posledný film s Riverom Phoenixom vydajú po 21 rokoch

USA - Posledný film amerického herca Rivera Phoenixa Dark Blood vydajú po 21 rokoch.

slovakia

left justify in out

Snímku, ktorej nakrúcanie zastavili pre náhle úmrtie rodáka z Oregonu a následne ju dokončili po niekoľkých rokoch s upraveným scenárom, teraz ponúknu v USA prostredníctvom služby video on demand (v preklade video na požiadanie, pozn. SITA).

 

V psychologickom filme Phoenix stvárňuje vdovca, ktorý pomáha manželskému páru po tom, čo sa im pokazilo auto počas svadobnej cesty. Snímku tvorcovia nemohli dlho dokončiť aj preto, že si to hercova rodina po jeho smrti neželala. Režisér George Sluizer preto nakrútený materiál ukryl. Neskôr ho nanovo zostrihal a s viacerými úpravami sa mu ho konečne podarilo dokončiť. Po premiére v Berlíne v minulom roku snímku predstavili minulý mesiac na filmovom festivale v Miami. 

 

River Phoenix, ktorého za stvárnenie Dannyho Popea vo filme Čas zastaviť sa (1988) nominovali na Oscara, zomrel 31. októbra 1993 vo veku 23 rokov na predávkovanie. V hollywoodskom klube Viper Room si vzal speedball - kombináciu heroínu a kokaínu. Pri pitve v jeho tele našli aj stopy po sirupe proti kašľu, metamfetamínoch a marihuane. Phoenixa môžu diváci poznať aj zo snímok Bádatelia (1985), Pri mne stoj! (1986), Pobrežie moskytov (1986), Indiana Jones a posledná krížová výprava (1989), Milujem ťa na smrť (1990), Moje súkromné Idaho (1991), Sliediči (1992) či Veci lásky (1993). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies