Posledný cisár sa vracia do klietky! Legendárny Emelianenko bude bojovať v Moskve

NETKY.SK • 7 August 2021, 15:54 • 2 min
Posledný cisár sa vracia do klietky! Legendárny Emelianenko bude bojovať v Moskve

MOSKVA – Organizácia Bellator MMA zamieri 23. októbra do Moskvy, kde uskutoční podujatie s poradovým číslom 269. Americká spoločnosť si pre miestnych fanúšikov pripravila špecialitu v podobe návratu azda najväčšej legendy zmiešaných bojových umení vo východnej Európe.

slovakia

left justify in out

O súperovi ikonického Fedora Emelianenka sa špekulovalo už niekoľko mesiacov, pričom sa spomínali mená ako Josh Barnett, Fabricio Werdum či Junior dos Santos. Na turnaji v Moskve si napokon zmeria sily s Timom Johnsonom (15 – 7), ktorý naposledy bojoval na podujatí Bellator 261 s Valentinom Moldavskym o titul dočasného šampióna ťažkej váhy. Američan napokon po piatich kolách prehral na body, pôjde však o kvalitného súpera, ktorý absolvoval sedem zápasov v UFC s bilanciou 4 – 3.

 

 

Štyridsaťštyriročný Emelianenko sa v klietke naposledy objavil v decembri 2019, keď si poradil s Quintonom Rampage Jacksonom už v 1. kole na TKO. Ruský bojovník má s Bellatorom podpísanú zmluvu ešte na dva zápasy a jeho bohatá kariéra sa blíži ku koncu, rozlúčiť by sa teda chcel vo veľkom štýle. Hovorí sa dokonca o tom, že by sa jeho rozlúčkový súboj mohol uskutočniť v Japonsku, kde prežil najlepšie roky kariéry a v spoločnosti Pride pokoril mená ako Mirko Cro-Cop Filipovič, Mark Hunt či Mark Coleman.

 

 

Šampión v sambe a džude odštartoval svoju MMA kariéru v roku 2000 a premožiteľa nespoznal neuveriteľných desať rokov. V roku 2009 sa stal vysnenou posilou majiteľa UFC Danu Whitea, ktorý mu za jeden zápas ponúkol dva milióny amerických dolárov + bonusy. „Som ním posadnutý. V UFC ho túžim vidieť viac než fanúšikovia,“ nechal sa vtedy počuť White. Emelianenkovi dokonca ponúkol zápas snov s vtedajším šampiónom v ťažkej váhe Brockom Lesnarom, dohoda sa ale napokon neuskutočnila kvôli tomu, že ruská strana požadovala nadviazanie spolupráce medzi UFC a organizáciou M-1 Global.

 

Emelianenko ohlásil v roku 2012 koniec kariéry, o tri roky neskôr však svoje rozhodnutie zmenil. V roku 2016 podpísal lukratívny kontrakt s Bellatorom, kde sa takmer stal šampiónom v ťažkej váhe. Titulový súboj s Ryanom Baderom mu však nevyšiel podľa predstáv a súper ho už po 35 sekundách v 1. kole poslal k zemi.

 

 

Na podujatí Bellator 269 uvidíme hneď niekoľkých domácich zástupcov, hoci karta nie je ešte ani zďaleka kompletná. V akcii sa predstavia napríklad Vitalij Minakov či Gadzhi Rabadanov, ďalšiu výhru si na konto bude chcieť pripísať aj neporazený bratranec Khabiba Nurmagomedova, Usman.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies