Posledný album zosnulého Chucka Berryho vyjde už v júni tohto roku

NETKY.SK • 22 Marec 2017, 11:30 • 2 min
Posledný album zosnulého Chucka Berryho vyjde už v júni tohto roku

LOS ANGELES - Rodina amerického speváka a hudobníka Chucka Berryho, ktorý zomrel v sobotu 18. marca vo veku 90 rokov, oznámila, že jeho pripravovaný album s názvom Chuck vyjde 16. júna.

slovakia

left justify in out

Okrem toho predstavili aj tracklist novinky a prvý singel Big Boys, na ktorom sa podieľali Tom Morello a Nathaniel Rateliff. Nahrávka bude obsahovať celkovo desať skladieb, pričom Berry zložil osem z nich. Okrem spomínaných Morella a Rateliffa na albume hosťujú aj Gary Clark Jr. a Berryho vnuk Charles Berry III.

 

Hudobník nahrával novinku v rôznych štúdiách v St. Loius so svojou sprievodnou kapelou, ktorej členmi sú jeho deti Charles Berry Jr. (gitara) a Ingrid Berry (vokály, harmonika), ďalej Jimmy Marsala (basgitara), Robert Lohr (klavír) a Keith Robinson (bicie). Berry ohlásil svoju záverečnú štúdiovku vlani 18. októbra, v deň svojich 90. narodenín.

 

Pôjde o jeho prvý album s novými piesňami po 38 rokoch. Charles Edward Anderson Berry sa narodil 18. októbra 1926 v St. Louis a hudobnú kariéru odštartoval v roku 1955, pričom preraziť sa mu podarilo hneď s prvým singlom Maybellene. Debutový album After School Session vydal v roku 1957, pričom počas života ponúkol devätnásť štúdioviek. Na konte má aj desiatky kompilácií a osem EP nahrávok.

 

Jeho ďalšími známymi skladbami sú Roll Over Beethoven, Sweet Little Sixteen, Johnny B. Goode, Carol, Memphis, Tennessee, Rock And Roll Music či My Ding-a-Ling. V roku 1986 bol medzi prvými osobnosťami, ktoré uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy, v roku 1984 získal cenu Grammy za celoživotné dielo a v roku 2000 cenu Kennedyho centra.

Tracklist albumu Chuck Berry - Chuck:
01 Wonderful Woman 
02 Big Boys 
03 You Go To My Head 
04 3/4 Time (Enchiladas) 
05 Darlin' 
06 Lady B. Goode 
07 She Still Loves You 
08 Jamaica Moon 
09 Dutchman 
10 Eyes Of Man 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies