Poslednému zo zadržaných aktivistov Greenpeace udelili kauciu

NETKY.SK • 28 November 2013, 12:47 • 2 min
Poslednému zo zadržaných aktivistov Greenpeace udelili kauciu

PETROHRAD - Ruský súd udelil dnes kauciu poslednému z 30 aktivistov ekologickej organizácie Greenpeace, ktorých zadržali na mori počas protestu proti ťažbe ropy v Arktíde pri ruskom pobreží.

slovakia

left justify in out

Súd v Petrohrade dnes stanovil Austrálčanovi Collinovi Russellovi kauciu za prepustenie na dva milióny rubľov (45.230 eur). Russell bol jediným aktivistom, ktorému minulý týždeň na začiatku súdnych vypočúvaní odmietli kauciu udeliť.

Tridsať ľudí spolu s loďou Arctic Sunrise ochranárskeho hnutia Greenpeace zadržali po pokuse niektorých aktivistov vyliezť na ropnú plošinu v pobrežných vodách, ktorá patrí štátnej ruskej spoločnosti Gazprom.

Okrem Russella už boli prepustení všetci aktivisti, čaká ich súdny proces. Najprv ich úrady obvinili z pirátstva, avšak neskôr zmiernili obvinenie na výtržníctvo, za ktoré hrozí trest maximálne sedem rokov väzenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies