Posledné výtržnosti v Brazílii neohrozia MS

NETKY.SK • 26 Apríl 2014, 10:44 • 2 min
Posledné výtržnosti v Brazílii neohrozia MS

RIO DE JANEIRO - Posledná vlna násilia a strety chudobných obyvateľov s políciou v Brazílii neohrozia majstrovstvá sveta vo futbale, ktoré sa uskutočnia od 12. júna do 13. júla. Podľa generálneho sekretára Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Jéroma Valckeho neexistuje na zemeguli krajina, v ktorej by sa turnaj nekonal bez bezpečnostných rizík.

slovakia

left justify in out

Počas tohto týždňa vypukli nočné strety medzi políciou a chudobnými obyvateľmi jednej zo štvrtí v Riu de Janeiro. Chaos vypukol v lokalite, ktorá sa nachádza medzi slávnou Copacabanou a plážami Ipanema krátko po tom, čo tam našli telo mŕtveho mladého muža - tanečníka v populárnej televíznej šou. Obyvatelia štvrte vinia za vraždu políciu. Ďalšieho muža potom zastrelili pri konflikte.

 

"Je to smutné, čo sa stalo. Napriek posledným udalostiam v Riu nie sú ohrozené majstrovstvá sveta. Som si istý, že bezpečnosť počas majstrovstiev sveta bude prvotriedna," povedal Valcke.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies