Posledná štúdiovka TLC vyjde tento rok

NETKY.SK • 28 Február 2017, 13:05 • 2 min
Posledná štúdiovka TLC vyjde tento rok

LOS ANGELES - Dlho očakávaná piata a zároveň posledná štúdiovka americkej r'n'b skupiny TLC vyjde tento rok. Manažér formácie Bill Diggins o tom informoval v pondelok na crowdfundingovom portáli Kickstarter, prostredníctvom ktorého členky TLC vyzbierali peniaze na vznik zatiaľ nepomenovaného albumu. Ako uviedol, novinka by sa mala dostať na trh už v lete, pričom očakáva, že sa tak stane koncom júna.

slovakia

left justify in out

Dvojica Tionne "T-Boz" Watkins a Rozonda "Chilli" Thomas vyzvala priaznivcov, aby im pomohli s odštartovaním nahrávania, ešte v januári 2015. Dočkali sa okamžitej podpory, keď namiesto plánovaných 150-tisíc dolárov vyzbierali počas jedného mesiaca vyše 430-tisíc dolárov. Dôvodom, prečo však nahrávku uvedú až o dva roky neskôr, sú podľa Digginsových slov odlišné harmonogramy skladateľov a producentov, ktorí sa na nej podieľajú.

Podľa dostupných informácií by štúdiovka mala byť návratom k 90. rokom, počas ktorých skupina prerazila. Pôjde zároveň o prvý počin po takmer 15 rokoch, keď uviedli na trh album 3D (2002). Watkins a Thomas vydali nahrávku krátko po tragickej smrti tretej členky Lisy "Left Eye" Lopes, ktorá zahynula v apríli 2002 pri automobilovej nehode v Hondurase vo veku 30 rokov. Bližšie detaily o novinke, vrátane jej názvu či tracklistu, však zatiaľ nie sú známe. 

TLC sa preslávili ako úspešné dievčenské trio v 90. rokoch minulého storočia. Na konte majú albumy Ooooooohhh... On the TLC Tip (1992), CrazySexyCool (1994), FanMail (1999) a 3D, ktorý vyšiel šesť mesiacov po spomínanej smrti Lopes. V septembri 2003 ponúkli výberovku Now And Forever: The Hits a následne ohlásili ukončenie činnosti. Watkins a Thomas však potom vydali ešte niekoľko ďalších kompilácií, pričom naďalej spoločne vystupovali. Ich zatiaľ poslednou šnúrou bolo vlaňajšie svetové TLC Tour. Najznámejšími hitmi skupiny, ktorá získala päť cien Grammy, sú skladby ako Creep, Waterfalls, No Scrubs alebo Unpretty, ktoré dosiahli prvé miesta v singlovom rebríčku Billboard. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies