Posledná rozlúčka s kameramanom Tiborom Biathom v sobotu

NETKY.SK • 8 Máj 2012, 20:03 • 2 min
 Posledná rozlúčka s kameramanom Tiborom Biathom v sobotu

Posledná rozlúčka s kameramanom Tiborom Biathom v sobotu - Celebrity Posledná rozlúčka so zosnulým kameramanom Tiborom Biathom bude v bratislavskom krematóriu v sobotu 12. mája o 9 30, v deň jeho nedožitých 87.

slovakia

left justify in out

img

Posledná rozlúčka so zosnulým kameramanom Tiborom Biathom bude v bratislavskom krematóriu v sobotu 12. mája o 9:30, v deň jeho nedožitých 87. narodenín. Za filmársku obec sa s ním rozlúči režisér Eduard Grečner, ktorý sa stal spolu s Biathom v apríli 2012 tiež držiteľom ceny Slnko v sieti za výnimočný prínos slovenskej kinematografii. Agentúru SITA informovala tlačová tajomníčka SFÚ Simona Nôtová.

Tibor Biath zomrel v sobotu 5. mája večer v Bratislave. Rodák z Prešova patrí k prvým absolventom odboru kamera na pražskej FAMU. Podpísal sa pod takmer 70 krátkych, 50 celovečerných filmov a mnoho televíznych diel. Spolupracoval napríklad s režisérom Petrom Solanom na filme Boxer a smrť, s Martinom Ťapákom na televíznom spracovaní Rysavej jalovice, či s Eduardom Grečnerom na filme Nylonový mesiac. Slovenska filmová a televízna akadémia mu 17. apríla tohto roka udelila národnú filmovú cenu Slnko v sieti za výnimočný prínos slovenskej kinematografii.

Zdroj:SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona