Posledná rozlúčka s Františkom Gauliederom bude v pondelok v Galante

NETKY.SK • 2 Apríl 2017, 11:56 • 2 min
Posledná rozlúčka s Františkom Gauliederom bude v pondelok v Galante

GALANTA – Posledná rozlúčka so zosnulým poslancom Mestského zastupiteľstva v Galante a exposlancom Národnej rady SR Františkom Gauliederom bude v pondelok 3. apríla o 15:00 na novom cintoríne v Galante.

slovakia

left justify in out

Informuje o tom internetová stránka mesta www.galanta.sk. Gauliedera za doteraz nevyjasnených okolností zrazil vlak v noci z 24. na 25. marca pri Trnovci nad Váhom v okrese Šaľa. Polícia udalosť vyšetruje ako usmrtenie, ale aj ako obmedzovanie osobnej slobody.

František Gaulieder bol v Galante poslancom prvé volebné obdobie, predtým sa verejnými záležitosťami zaoberal ako občiansky aktivista. Ako poslanec ostro kritizoval vedenie mesta, na primátora Petra Pašku podal aj niekoľko trestných oznámení. Vzájomné zlé vzťahy nepopiera ani Paška. Podľa neho si v minulosti dobre rozumeli, zlom vo vzťahoch nastal v komunálnych voľbách v roku 2014, v ktorých sa Paška stal primátorom a Gaulieder skončil na druhom mieste. V minulosti Gauliederovi vybuchla pred domom bomba, v schránke si viackrát našiel náboj a krátko pred jeho smrťou informoval, že mu niekto hodil do dvora mŕtvu mačku. Približne dva týždne pred tragickou smrťou prišla na Mestský úrad v Galante obálka s fotografiami, ktoré mali aktívneho poslanca kompromitovať.

František Gaulieder v minulosti pôsobil aj vo vysokej politike, od roku 1994 bol poslancom parlamentu za HZDS. V roku 1996 ho ako prvého poslanca protizákonne zbavili mandátu. Dôvodom mal byť list, ktorý mal poslať vtedajšiemu šéfovi parlamentu Ivanovi Gašparovičovi, v ktorom sa vraj vzdal mandátu. Štát mu po sťažnosti na Európskom súde pre ľudské práva vyplatil odškodné 30-tisíc eur.


img




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies