Posledná rozlúčka s Antonom Srholcom bude v utorok

NETKY.SK • 8 Január 2016, 12:11 • 2 min
Posledná rozlúčka s Antonom Srholcom bude v utorok

BRATISLAVA - Posledná rozlúčka s kňazom Antonom Srholcom bude v utorok 12. januára. Ako agentúru SITA informoval hovorca saleziánov Rastislav Hamráček, najprv bude v bratislavskom Kostole Nanebovzatia Panny Márie (Blumentál) o 9:30.

slovakia

left justify in out

Telo kňaza bude k ucteniu vystavené od 8:30. Popoludní sa bude konať posledná rozlúčka so zosnulým v jeho rodnej Skalici - vo farskom Kostole sv. Michala o 13:30. Následne bude Anton Srholec pochovaný na skalickom cintoríne. V utorok bude možné v Blumentáli podpísať kondolenčnú knihu.

 

"Podľa želania zosnulého, ktoré zanechal príbuzným, tí, ktorí sa zúčastnia na poslednej rozlúčke, sú požiadaní, aby namiesto kvetinových darov konali skutky lásky, pamätali na zosnulého v modlitbe a podporili jeho diela (Resoty, Nenápadní hrdinovia, KPVS), ako si to sám prial," dodal Hamráček.

 

Kňaz Anton Srholec zomrel vo štvrtok 7. januára vo veku 86 rokov v Bratislave. Zomrel po 68 rokoch rehoľného života, z ktorých 45 bol kňazom. Posledné mesiace prežíval vážne onkologické ochorenie, ktorému napokon podľahol. Anton Srholec sa aktívne zapájal do verejného života, venoval sa prednáškovej činnosti a tiež publicistike. V roku 1992 založil v Podunajských Biskupiciach resocializačné zariadenie pre bezdomovcov Resoty, ktoré poskytuje strechu nad hlavou desiatkam ľudí. Bol držiteľom mnohých domácich a zahraničných ocenení, v roku 2003 Antonovi Srholcovi prezident republiky udelil Rad Ľ. Štúra II. triedy.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona