Posledná časť amerického vojenského konvoja dorazila do českého Vyškova až dnes

NETKY.SK • 14 September 2015, 12:09 • 2 min
Posledná časť amerického vojenského konvoja dorazila do českého Vyškova až dnes

BRNO - Posledná časť konvoja 550 amerických vojakov v 150 vozidlách z tzv. Dunajskej jazdy, ktorý smeruje z Nemecka na cvičenie Brave Warrior do Maďarska, dorazila nadránom do kasární vo Vyškove pri Brne.

slovakia

left justify in out

Po odpočinku, údržbe vojenskej techniky a doplnení pohonných látok bude večer okolo 18.00 h pokračovať po diaľnici D2 k Lanžhotu a na Slovensko. Informovala o tom televízia ČT24.

 

Hlavným dôvodom večernej cesty je snaha vyhnúť sa dopravnej zápche.

 

Prvá zo šiestich častí konvoja 2. jazdného pluku americkej armády pricestovala do Vyškova v nedeľu okolo 17.30 h, zvyšné časti však meškali. Pokazilo sa totiž jedno vozidlo a zvyšné zastavili, aby si udržali potrebný odstup. V dôsledku toho namiesto v nedeľu večer prišli do Vyškova až dnes ráno o 05.30 h.

 

Je to už druhý konvoj americkej armády, ktorý prechádza tento rok cez Česko. Na jar zdravili tisíce ľudí vojakov z jazdy cez Európu, nazvanej Dragoon Ride.

 

Vedúci jednej časti terajšieho konvoja Cary Fitzpatrick si podľa ČT24 pochvaľoval "absolútnu podporu českej armády a polície". Páčilo sa mu tiež "vidieť všetkých tých civilistov, ktorí nám pri ceste mávali českými a americkými vlajkami alebo zástavou NATO".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies