Poslankyňu vylúčili zo zastupiteľstva: Je moc pekná!

NETKY.SK • 16 August 2013, 15:39 • 2 min
Poslankyňu vylúčili zo zastupiteľstva: Je moc pekná!

TEHERÁN – Politika nie je pekná a často býva špinavá, to je asi jedným z dôvodov prečo v nej nechcí Ninu Siahkali Moradiovú (27) z Iránu. Tá sa totiž legitímne dostala do mestského zastupiteľstva, avšak funkciu nemôže vykonávať z dôvodu svojej fyzickej krásy.

slovakia

left justify in out

Moradiová, ktorá je vyštudovaná architektka získala vo voľbách do zastupiteľstva iránskeho mesta Qazvin až 10-tisíc hlasov. Avšak všetky jej hlasy boli anulované z bizarných dôvodov. Moradiová je údajne príliš pekná na to, aby sedela v zastupiteľstve. „Nechceme mať medzi nami modelku,“ povedal jeden zo stálych členov zastupiteľstva.

Seyed Reza Hossaini, poslanec iránskeho parlamentu sa k celej veci vyjadril diplomaticky: „Jej hlasy boli anulované, pretože bola diskvalifikovaná. Kontrolný úrad neuznal jej odbornú kvalifikáciu pre výkon úradu. Dôvody jej diskvalifikácie sme jej už oznámili.“

Moradiová je rozhorčená „získala som 10-tisíc hlasov a na základe toho som členka mestského zastupiteľstva,“ povedala. Súhlasí s ňou aj miestny právnik Mohammed Olaiyehfard, podľa ktorého nie je legálne diskvalifikovať kandidáta po voľbách. „Je protizákonné, aby kontrolný úrad preveroval kandidáta, ktorý sa kvalifikoval do volieb a neskôr v nich aj vyhral,“ tvrdí právnik.

Zaujímavosťou je, že nový prezident Hassan Ruháni pred časom vyhlásil, že chce dať ženám viac práv a zrovnoprávniť ich s mužmi. V Moradiovej prípade sa však jedná o opak.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona