Poslankyňa zastupujúca Aleppo utiekla do Turecka

NETKY.SK • 27 Júl 2012, 07:00 • 2 min
Poslankyňa zastupujúca Aleppo utiekla do Turecka

Poslankyňa zastupujúca Aleppo utiekla do Turecka - Politika Sýrska poslankyňa zastupujúca severnú provinciu Aleppo dnes oznámila, že utiekla do Turecka. Ide o prvú členku nového parlamentu zvoleného v máji, ktorá sa verejne dištancovala od režimu preziden

slovakia

left justify in out

img

Sýrska poslankyňa zastupujúca severnú provinciu Aleppo dnes oznámila, že utiekla do Turecka. Ide o prvú členku nového parlamentu zvoleného v máji, ktorá sa verejne dištancovala od režimu prezidenta Bašára Asada.
      "Pricestovala som do Turecka a opustila tento tyranský režim... vzhľadom na útlak a brutálne týranie krajiny žiadajúcej minimálnej práva," povedala Ichlás al-Badawíová pre televíziu Sky News Arabia.
      Opozičné zdroje uviedli, že sýrske jednotky a obrnené vozidlá sa zhromažďujú pri severosýrskom meste Aleppo, komerčnej a priemyselnej metropole krajiny, aby potlačili ozbrojený odpor voči Asadovi, naberajúci na sile po tvrdom potláčaní demonštrácií proti jeho vláde.
      Štátni predstavitelia si zvolili Badawíovú, sunnitskú moslimku, ako kandidátku do parlamentu za sektor "robotníkov a roľníkov", čo znamená štátom podporované odbory, ktoré majú v 250-člennom parlamente vyhradenú polovicu kresiel.
      Badawíová, matka šiestich detí, bola tiež členkou vládnucej strany Baas, ktorá sa chopila moci v roku 1963 vo vojenskom prevrate. Stranu a Asadov režim v posledných týždňoch po zintentívnení ostreľovania miest opustili už viacerí prominentní činitelia, niektorí blízki prezidentovi.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies