Poslankyňa Simona Petrík s aktivistkami založila Fórum žien

NETKY.SK • 5 Október 2016, 17:00 • 2 min
Poslankyňa Simona Petrík s aktivistkami založila Fórum žien

BRATISLAVA - V utorok v poobedňajších hodinách sa v Zimnej záhrade Národnej rady SR stretli zástupkyne ženských organizácií, akademičky a aktivistky, ktoré sa venujú rodovej rovnosti. Na pôdu Národnej rady SR ich pozvala nezávislá poslankyňa Simona Petrík, aby spoločne založili Fórum žien.

slovakia

left justify in out

Dlhodobou spoluprácou chcú dosiahnuť zlepšenie vo viacerých oblastiach, ktoré sa týkajú žien. Budú sa postupne venovať témam, akými sú napríklad ľudské práva žien, práca a pracovné podmienky, násilie na ženách a sexuálne násilie, tehotenstvo, pôrody, dojčenie a mnohé ďalšie. Niektoré účastníčky už v minulosti spolupracovali, respektíve naďalej spolupracujú, niektoré sa ešte osobne nestretli. Už na prvom stretnutí Fóra žien sa dohodli na vytvorení viacerých synergií, ktoré prospejú ich spoločným cieľom. "Určili sme si viacero tém, v ktorých chceme postupne prispieť k zmene. Verím, že spojenie síl dodá našim aktivitám váhu a dokážeme zvýšiť verejný tlak," povedala nezávislá poslankyňa Petrík.

 

Na prvom fóre sa zúčastnili zástupkyne akademickej a kultúrnej obce; Centra pre výskum etnicity a kultúry; OZ Fenestra; OZ Možnosť voľby; OZ Nemlčme; OZ Občan, demokracia a zodpovednosť; Platformy žien Slovenska; Združenia podnikateľov Slovenska a OZ Ženské kruhy, a niektoré aj ako členky poradných orgánov vlády SR.

 

Zoznam organizácií nie je konečný, spolupráca bude v budúcnosti širšia. Z prvého stretnutia fóra vyplynulo, aby boli na ďalšie zasadnutia prizývané aj ďalšie záujemkyne podľa diskutovaných tém, ďalšie političky, reprezentantky menšín a ženy so zdravotným znevýhodnením.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies