Poslankyňa SaS Nicholsonová navrhuje povinné materské školy

NETKY.SK • 28 Máj 2014, 16:17 • 2 min
Poslankyňa SaS Nicholsonová navrhuje povinné materské školy

BRATISLAVA - Poslankyňa Lucia Nicholsonová (SaS) predložila do parlamentu návrh zákona, ktorým chce zaviesť povinný nástup do materskej školy pre deti vo veku od troch rokov, ktoré pochádzajú zo sociálne znevýhodneného prostredia.

slovakia

left justify in out

Podľa Nicholsonovej by to pomohlo lepšiemu zvládnutiu nežiaducich spoločenských javov v sociálne znevýhodnenom prostredí. „Deťom sa týmto umožní postupná a plynulá adaptácia na školské prostredie,“ povedala. Agentúru SITA o návrhu informovala hovorkyňa strany SaS Katarína Svrčeková.

 

Vo svojom návrhu poslankyňa odporúča aj zrušiť takzvané nulté ročníky. „V nultých ročníkoch dochádza k prirodzenému kontaktu so školským prostredím neskoro, túto úlohu má plniť materská škola,“ hovorí Nicholsonová. Dodáva, že šesťročný žiak nultého ročníka je formovaný prostredím, v ktorom dovtedy žil a je ťažšie "tvarovateľný" novým prostredím. „Väčšinou nezvládne náš vzdelávací systém a štát bez prijatia tohto návrhu bude naďalej podporovať rozrastanie armády nevzdelaných ľudí, ktorí sa v živote nikdy nebudú schopní uplatniť“. 

 

Druhým z navrhnutých opatrení je zavedenie povinného predmetu výchova k zodpovednému rodičovstvu najmä v školách s vyšším počtom neželaných tehotenstiev žiačok základných škôl. "Tieto deti nie sú mentálne pripravené na zvládnutie rodiny a vlastných detí, pretože často ani nevedia, ako vlastne otehotneli. Preto považujeme za veľmi dôležité poučiť ich o zodpovednom prístupe k rodičovstvu a to v školách, keďže v rodinách sa im takéhoto prístupu nedostáva,“ uzavrela Nicholsonová. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies