Poslankyňa SaS Kiššová: Zrušenie nedeľného predaja by malo negatívny vplyv na ekonomiku

NETKY.SK • 10 Júl 2014, 10:03 • 2 min
Poslankyňa SaS Kiššová: Zrušenie nedeľného predaja by malo negatívny vplyv na ekonomiku

BRATISLAVA - Poslanci Národnej rady (NR) SR odštartovali 11. rokovací deň 36. schôdze opäť diskusiou o návrhu opozičnej strany KDH, ktorá chce zakázať nedeľný predaj v supermarketoch. Diskusia o voľných nedeliach v pléne však zaujala len takmer 20 poslancov.

slovakia

left justify in out

Poslanci navrhujú novelizovať Zákonník práce. Chcú rozšíriť počet dní, počas ktorých nebude možné nariadiť prácu, ktorou je maloobchodný predaj, o všetky nedele a štátom uznané sviatky. "Chceme, aby nedeľa bola dňom voľna pre každého," spresnili svoj návrh predkladatelia Július Brocka a Alojz Přidal (obaja KDH). Tento zákon predkladá KDH v parlamente už niekoľkýkrát. Doteraz však so svojím návrhom neuspela.

 

Opozičná poslankyňa Jana Kiššová (SaS) je rada, že takéto zmeny v Zákonníku práce doteraz neprešli. Zrušenie nedeľného a sviatočného predaja by totiž podľa nej malo viacero negatívnych vplyvov na ekonomiku Slovenska, ako aj na samotnú zamestnanosť. "Tento návrh by negatívnym spôsobom zasiahol podnikateľské prostredie, viedol by k nenávratnému zrušeniu pracovných miest, bol by to neadekvátny zásah do slobody jednotlivca a v neposlednom rade bolo by to opatrenie, ktoré by pripravilo štátnu kasu o nemalé príjmy," skonštatovala počas rozpravy Kiššová.

 

Popoludní príde na rad pravidelná štvrtková Hodina otázok. Premiér Robert Fico (Smer-SD) bude v rámci svojej pätnásťminútovky odpovedať na otázky poslancov. Jeho straníckych kolegov zaujíma, aké ďalšie opatrenia pripravuje vláda proti daňovým únikom, ako aj opatrenia na konsolidáciu verejných financií. Poslankyňu Oľgu Nachtmannovú (Smer-SD) zaujímajú tiež priority vlády pri čerpaní štrukturálnych a investičných fondov počas rokov 2014 až 2020. Opozičný poslanec Pavol Zajac (KDH) má pripravenú otázku pre ministra spravodlivosti Tomáša Boreca (nominant Smer-SD). Pýta sa ho, či dodrží verejný prísľub, že dohovorí premiérovi, aby sa nevyhýbal preberaniu súdnych zásielok a predvolaní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona