Poslankyňa Marcinková vyzvala k zmene pravidiel očkovacej lotérie

NETKY.SK • 16 August 2021, 09:02 • 2 min
Poslankyňa Marcinková vyzvala k zmene pravidiel očkovacej lotérie

Poslankyňa Za ľudí Vladimíra Marcinková chce, aby mali možnosť vyhrať v žrebovaní očkovacej lotérie aj ľudia, ktorí sledujú oficiálny internetový online prenos RTVS.

slovakia

left justify in out

Marcinková uviedla, že z technických dôvodov môže byť online prenos oneskorený o desiatky sekúnd oproti televíznemu vysielaniu, a preto osoby, sledujúce reláciu na internete, nedokážu splniť nastavené pravidlá lotérie včas. Pri prvom žrebovaní v nedeľu večer prišla žena o výhru 400-tisíc eur pre slabší signál internetu. Pravidlá súťaže považuje za neprimerane zložité.

 

img

 

Prečítajte si: Igor Matovič je s očkovacou lotériou spokojný

 

"Všetky návrhy, ktoré k podpore očkovania smerovali, vrátane lotérie, som aj ja sama podporila svojim hlasom v parlamente. Na čo však ako poslankyňa nemám vplyv, je prevedenie týchto nástrojov do praxe. Tam sa moja predstava s exekutívou výrazne rozchádza. Za kľúčové ale považujem, aby komunikácia a pravidlá takejto očkovacej kampane boli dôstojné a spravodlivé. Na tom musíme mať zhodu všetci a ako koalícia z toho nesmieme upustiť. Celospoločenská diskusia o očkovaní je krehká, musíme s nástrojmi, ktoré ju maju posilniť, narábať mimoriadne uvážlivo."

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies