Poslankyňa Blahová sa stretla zoči - voči s klientmi Čistého dňa, riaditeľ Tománek: Zničili ste nám život

NETKY.SK • 8 November 2016, 21:32 • 2 min
Poslankyňa Blahová sa stretla zoči - voči s klientmi Čistého dňa, riaditeľ Tománek: Zničili ste nám život

GALANTA – Klienti resocializačného strediska Čistý deň v Galante sa v utorok prvýkrát stretli s poslankyňou strany SaS Natáliou Blahovou, ktorá zverejnila informácie o údajnom znásilnení a ďalších protiprávnych konaniach v tomto zariadení.

slovakia

left justify in out

Počas spoločného poslaneckého prieskumu výborov Národnej rady SR pre sociálne veci a pre ľudské práva ju poslanec Erik Tomáš (Smer-SD) vyzval, aby sa celej komunite Čistého dňa ospravedlnila. Blahová to v emóciami nabitej atmosfére odmietla s tým, že boli vážnym spôsobom poškodené práva dieťaťa. Tomáš jej odpovedal, že by mala prestať situáciu politicky zneužívať, čo klienti odmenili búrlivým potleskom. ,,Zničili ste nám život a pošpinili dobré meno,“ povedal Blahovej riaditeľ zariadenia Peter Tománek, na čo klienti tiež búrlivo reagovali pokrikmi ,,hanba". Dievčatá poslankyni vyčítali, že po zverejnení jej informácií sa teraz ľudia na nich pozerajú ako na ,,šľapky“. Čistému dňu momentálne hrozí odobratie štátnej akreditácie, minister práce, sociálnych vecí a rodiny Ján Richter má o osude zariadenia rozhodnúť v najbližších dňoch.

 

Poslanci oboch výborov strávili v zariadení niekoľko hodín. Najskôr sa stretli len so zamestnancami, po dvoch hodinách aj s klientmi a ich rodičmi. Zakladateľka Čistého dňa Zuzana Tománková Miková na stretnutí informovala, že až sedemnásť klientov z Galanty malo byť preložených do iného zariadenia v Žibritove v okrese Krupina. Za týmto zariadením podľa nej stoja ľudia, ktorí v Banskobystrickom kraji zakladali stranu Sloboda a Solidarita. Podľa Blahovej nie je nič z toho pravda.
Kauzu Čistý deň spustil pred dvoma mesiacmi blog Natálie Blahovej o údajnom znásilnení klientky v zariadení. Blog bol publikovaný práve v čase, keď boli všetci klienti aj zamestnanci na terénnej terapii v Chorvátsku. Tománek považuje celú kauzu za dopredu pripravenú a vykonštruovanú, o pripravovanom zverejnení ho mala dopredu informovať matka jednej z klientiek. Postup poslankyne SaS sa nepozdáva ani predsedníčke výboru pre sociálne veci Alene Bašistovej (Sieť), podľa ktorej si mala najskôr pozbierať informácie z viacerých strán.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona