Poslanecký klub SaS podľa Pašku v podstate zanikne

NETKY.SK • 12 Máj 2013, 15:57 • 2 min
Poslanecký klub SaS podľa Pašku v podstate zanikne

BRATISLAVA - Poslanecký klub SaS v parlamente v podstate zanikne, stratí funkčnosť, povedal dnes v diskusnej relácii televízie Markíza Na telo predseda parlamentu Pavol Paška. Podpíše rozhodnutie, ktoré predstaví v utorok na poslaneckom grémiu.

slovakia

left justify in out

"Ja som už pred mesiacom informoval pána predsedu SaS Sulíka po tom, ako som dostal od piatich poslancov a členov klubu oznámenie, že vystúpili z poslaneckého klubu. Keďže v zmysle zákona stratil tento klub svoju funkčnosť, musím riešiť ďalšie náležitosti, ktoré vyplývajú zo zákona," povedal Paška ohľadne ďalšieho pôsobenia klubu SaS. 

Predseda SaS Richard Sulík je však presvedčený o tom, že ich klub by mal ďalej pokračovať. "Ja tu mám analýzy od troch renomovaných ústavných právnikov," argumentoval Sulík a ponúkol predsedovi parlamentu tieto analýzy, aby mu pomohli pri rozhodovaní. 

"Vzhľadom na to, že sa aj tu objavili rôzne právne názory, pripravím krátku novelu zákona už na júnovú schôdzu, kde tak, ako je to v okolitých štátoch, dal som urobiť analýzu, v takomto prípade je jednoznačne v zákone napísané, že takýto klub končí," doplnil Paška.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies