Predsedníctvo SNS poverilo Danka rokovať o novej Koaličnej zmluve alebo dodatku k tej, ktorú už vypovedal

NETKY.SK • 24 August 2017, 15:35 • 2 min
Predsedníctvo SNS poverilo Danka rokovať o novej Koaličnej zmluve alebo dodatku k tej, ktorú už vypovedal

BRATISLAVA – Dnes popoludní bude o situácii v koalícii najskôr rokovať poslanecký klub Slovenskej národnej strany (SNS) a následne aj predsedníctvo strany rozšírené o ministrov a poslancov.

slovakia

left justify in out

Predsedníctvo SNS dalo jej predsedovi Andrejovi Dankovi mandát na to, aby v piatok s koaličnými partnermi prebral novú koaličnú zmluvu alebo dodatok k zmluve, ktorú Danko 7. augusta vypovedal.

 

"Veci, ktoré chcem povedať koaličným partnerom zajtra (25.8.), si nechám pre seba. Je fakt, že SNS sa po ťažkom období dostala do NR SR a stala sa súčasťou vlády. Riešil som otázku, či ísť do tejto koalície a vytvoriť spojenie, ktoré nikto neočakával," priznal Danko.

 

Danko verí, že Fico aj predseda Mosta-Híd Béla Bugár oceňovali, že SNS má jednotný poslanecký klub.

 

"Za rok a pol v politike zažívam kriminalizáciu a zosmiešňovanie a viem si predstaviť aj život bez politiky. Ale odmietam sa v tejto etape vzdať. Predsedníctvo ma poverilo, aby som v piatok prebral dodatok ku koaličnej zmluve, ktorého podstatou bude fungovanie koalície," vysvetlil.

 

Andrej Danko uistil, že Roberta Fica ako premiéra rešpektuje. "Ale o svojich ministroch chcem rozhodovať sám," zdôraznil.

 

SNS okrem toho prijala uznesenie, že nevidí alternatívu v súčasnej opozícii. "SNS má záujem na zotrvaní v koalícii, ktorá ale bude koalíciou a nie otroctvom. Ak by vláda padla, jedinou alternatívou by bola úradnícka vláda, ktorá by v parlamente nezískala podporu. Ale ja nemôžem dovoliť, aby v koalícii niektoré procesy pokračovali ďalej," dodal.

 

Danko sa domnieva, že osudom malých strán v koalícii je vždy postupná politická smrť. "Ja sa to pokúsim zastaviť. My chceme robiť politiku, aby sme riešili problémy ľudí," uistil vo vyhlásení bez možnosti kladenia otázok. Tiež spomenul, že vypovedanie koaličnej zmluvy zo strany SNS bolo hlavne z dôvodu, aby si národniarov koaličný partner viac všímal.

 

SNS ostáva vo vláde, lebo nevidí alternatívu. "Nechceme ľudí traumatizovať voľbami, ale všetkých, ktorí volili SNS, prosím o pochopenie, že nemôžem niektoré procesy v rámci koalície pustiť ďalej," konštatoval.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies