Poslanecká snemovňa bude zrejme čoskoro rozhodovať o vydaní prvého poslanca

NETKY.SK • 7 November 2013, 14:11 • 2 min
Poslanecká snemovňa bude zrejme čoskoro rozhodovať o vydaní prvého poslanca

PRAHA - Nová Poslanecká snemovňa Parlamentu ČR bude musieť zrejme krátko po ustanovujúcom zasadaní riešiť žiadosť o vydanie prvého z poslancov na trestné stíhanie.

slovakia

left justify in out

Ide o Bronislava Schwarza z hnutia Ano, o ktorého vydanie chce požiadať snemovňu Okresný súd v Moste v súvislosti s jeho obvinením z údajného zneužitia právomocí a obmedzovania osobnej a domovej slobody. O kauze informoval v stredu denník Insider.

Ako uviedol Bronislav Schwarz pre denník Právo, v prípade žiadosti súdu sa obráti na kolegov-poslancov s prosbou, aby jej vyhoveli. Podľa jeho názoru sú za prípadom jeho niekdajší nadriadení, kvôli ktorým odišiel od polície v roku 2007. Pred nedávnymi voľbami, v ktorých dostal 4000 preferenčných hlasov, sa ku kauze z roku 2006 verejne prihlásil. Pred siedmimi rokmi došlo podľa jeho slov k výbuchu v obytnom dome. Spôsobili ho občania, ktorí tam vyrábali drogy. On bol vtedy medzi zasahujúcimi policajtmi, ktorých postup opakovane preverovala inšpekcia bez zistenia pochybenia. Aj keď prvostupňový súd Schwarza pred rokom oslobodil, druhostupňový prípad po odvolaní žaloby vrátil na opätovné prerokovanie spomínanému okresnému súdu. Práve preto tento teraz zrejme požiada o jeho vydanie na stíhanie.

Podľa slov predsedu poslaneckého klubu Ano Jaroslava Faltýnka, ktorý je tiež za Schwarzovo vydanie, ide o účelové otváranie tohto prípadu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies