Poslanec za OĽaNO Ján Herák čelí obvineniu zo zneužívania dieťaťa

NETKY.SK • 25 Máj 2021, 06:22 • 2 min
Poslanec za OĽaNO Ján Herák čelí obvineniu zo zneužívania dieťaťa

BRATISLAVA - Poslanec Národnej rady Ján Herák (OĽANO) čelí obvineniu zo zneužívania maloletej osoby.

slovakia

left justify in out

V pondelok o tom informovala RTVS, ktorej to potvrdila nitrianska prokuratúra. Koaličný poslanec Ján Herák informáciu potvrdil aj pre TASR. Ako uviedol, včera si prevzal uznesenie. Obvinenia považuje za „blud“ a výmysel, pričom doplnil, že to už rieši so svojou právničkou. 

 

Ako neskôr uviedol v stanovisku, odmieta, že by sa stali veci, z ktorých bol obvinený. "Tábory pre deti organizujem už 15 rokov. Často išlo o deti z detských domov, z neúplných rodín či z vylúčených komunít. Ja sám som vyrastal v detskom domove. Chápem, aké je to ťažké, vyrastať bez opory rodičov, bez lásky. Chápem preto, že niekedy majú deti potrebu si vymýšľať či zaujať," uviedol.

 

Dodal, že plne spolupracuje s políciou a poskytne plnú súčinnosť, aby sa prípad vyšetril. Ako uviedol pre sme.sk, zatiaľ nebol v danej veci vypovedať. Herák vyrastal v detskom domove a potom založil občianske združenie Fantázia detí, prostredníctvom ktorého sa snaží pomáhať deťom z domovov alebo zo sociálne znevýhodneného prostredia.

„V detskom domove som bol od svojich 3 rokov. Vždy som pociťoval túžbu niekam patriť a pomáhať. Spolu so svojim tímom som sa začal snažiť odborne a legislatívne meniť kvalitu života mladým domovákom. Ako O.Z. Fantázia detí sa snažíme pomáhať deťom, mladým dospelým a zároveň riešiť problémy v DeD,“ uvádza Horák na stránke združenia. 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona