Poslanec Tomáš: Výsledky Smeru vo voľbách nám môžu iné strany iba závidieť

NETKY.SK • 31 Júl 2018, 10:10 • 2 min
Poslanec Tomáš: Výsledky Smeru vo voľbách nám môžu iné strany iba závidieť

BRATISLAVA - V Smere-SD si podľa poslanca Národnej rady SR Erika Tomáša uvedomujú, že strana je na politickej scéne dlho a "môže prísť prirodzená únava materiálu". Ako povedal Tomáš dnes, vôbec sa nebránia pomenovaniu relevantných chýb.

slovakia

left justify in out

„Kto robí, robí aj chyby. Treba však vidieť aj rozdiel medzi komunálnymi, krajskými a parlamentnými voľbami, pretože v župných a komunálnych voľbách často rozhodujú miestne väzby jednotlivých kandidátov. Smer má stále čísla, ktoré mu ostatné strany môžu závidieť,“ povedal Tomáš s tým, že z hľadiska počtu poslancov Smer v krajských voľbách v porovnaní s inými politickými stranami stále jasne vyhral.

Podľa Tomáša zisk 44 percent v parlamentných voľbách v roku 2012 bol výsledok, ktorý sa nielen na Slovensku, ale ani inde nebude len tak opakovať. „Dosiahli sme ho nielen vďaka našim aktivitám a dobrej opozičnej práci, ale stretlo sa tu veľa ďalších faktorov. Vláda Ivety Radičovej bola od začiatku vnútorne rozdelená. Mala interné konflikty a napokon padla na nezmyselnej téme, a to do značnej miery otrávilo veľkú časť pravicových voličov. Toto všetko sa podpísalo pod vysoký výsledok strany Smer,“ myslí si poslanec.

Reálne je podľa Tomáša potenciál sociálnodemokratickej strany na Slovensku medzi 20 až 30 percentami, podľa toho, aký výkon podávajú jej predstavitelia vo vláde, ale aj či na ľavej časti politického spektra vznikne relevantný politický subjekt. „Zatiaľ ho nevidíme, pretože nové subjekty, ktoré vznikli v posledných mesiacoch, veľmi ťažko hľadajú svoju orientáciu,“ dodal.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona