Poslanec Špak kritizoval nový systém parkovania: Na Košičanov sa úplne zabudlo

NETKY.SK • 22 August 2016, 17:46 • 2 min
Poslanec Špak kritizoval nový systém parkovania: Na Košičanov sa úplne zabudlo

KOŠICE – Poslanec Mestského zastupiteľstva v Košiciach Miroslav Špak vyzval dnes aktivistov, ktorí sú nespokojní s novým systémom parkovania v Košiciach, ako i kolegov poslancov, aby spoločne odsúdili násilie. Spoločnosť EEI vyzval, aby mu predložila informácie o plnení projektu.

slovakia

left justify in out

Na margo nedeľného (21.8.) stretnutia primátora Košíc Richarda Rašiho s lídrom aktivistov, združujúcich sa pod názvom Nezaplatím EEI ani cent – občianska neposlušnosť, Henrichom Burdigom a Ladislavom Lörincom z iniciatívy Košice: Nechcem platiť EEI za parkovanie pred blokom uviedol, že každá strana si závery rokovania vykladá úplne ináč. Okrem návrhu vzniku pracovnej skupiny sa nevie, či sa vôbec na niečom dohodli a namiesto toho, aby bolo jednoznačne odsúdené násilie a vandalizmus, prišla podľa Špaka hra so slovíčkami.

 

Ako ďalej informoval, oceňuje snahu primátora zriadiť pracovnú skupinu. Chýba mu však konštruktívny prístup. Všetko sa podľa jeho slov rieši na politickej úrovni. "Zabudlo sa tu úplne na Košičanov, zabudlo sa na to, že to treba riešiť a dať rýchly návrh riešenia, preto som vyzval firmu EEI, aby sa stretla, aby komunikovala, aby dala niečo konkrétne a aby sme nemuseli ďalších päť mesiacov čakať na to, čo sa vykľuje z pracovnej skupiny, ktorú navrhol pán primátor," uviedol Špak.

 

Od spoločnosti EEI žiada, aby dali návrh, ako sa upravia podmienky pre Košičanov, ako sa upokojí situácia a aby predložili konkrétne návrhy riešenia celej situácie. "Vítame iniciatívu pána Špaka, ktorý vyzval aj na zastavenie nič neriešiaceho násilia a vandalizmu. Nemáme najmenší problém poskytnúť pánovi poslancovi všetky podrobnosti o projekte, ktorý pre Košice realizujeme a budeme vďační za akúkoľvek vecnú a zmysluplnú diskusiu o tejto otázke," uviedol pre TASR mediálny zástupca spoločnosti EEI Karol Wolf.

 

Košickí mestskí poslanci schválili v polovici júna bratislavskej spoločnosti EEI prenájom viacerých úsekov miestnych komunikácií na dočasné parkovanie motorových vozidiel. Tento krok sa stretol s vlnou nevôle a aktivisti zvolali viacero protestov a zbierajú podpisy pod petíciu, ktorou chcú dosiahnuť zmenu koncepcie parkovania v meste.

 

Od 1. júla sa zóna plateného parkovania v centre mesta rozšírila o desať mestských lokalít. Na jednu bytovú jednotku je možné zakúpiť tri rezidentské karty, cena prvej na rok je 35 eur, druhej 70 eur a tretej 150 eur. Pre celú zónu platia tarifné pásma so sadzbami od 50 centov do 1,5 eura za hodinu. Čas spoplatnenia návštevníckych miest je počas pracovných dní od 07.30 h do 18.00 h a v sobotu od 07.30 h do 13.00 h. Celodenné parkovanie majú zabezpečiť záchytné parkoviská.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies