Poslanec Pravých Fínov pobúril verejnosť protiimigračnými výrokmi

NETKY.SK • 26 August 2015, 13:48 • 2 min
Poslanec Pravých Fínov pobúril verejnosť protiimigračnými výrokmi

HELSINKI - Člen fínskej nacionalistickej strany Praví Fíni (PS) Olli Immonen dnes oznámil, že dočasne vystúpi z poslaneckého klubu tohto politického subjektu.

slovakia

left justify in out

Reagoval tak na pobúrenie, ktoré vyvolali jeho výroky namierené voči migrantom, informovala agentúra Reuters.

 

Tisíce obyvateľov Fínska protestovali v júli proti Immonenovej nenávistnej prezentácii na sociálnej sieti Facebook, kde vyzýval na boj proti multikulturalizmu. Jeho stanovisko vyvolalo mesiac trvajúcu polemiku a otázky o ideológii tejto strany a jej vzťahoch s extrémistickými hnutiami.

 

"Snívam o silnom, odvážnom národe, ktorý porazí túto nočnú moru zvanú multikulturalizmus. Hlboko dôverujem svojim spolubojovníkom. Budeme bojovať do konca za našu vlasť a jediný skutočný fínsky národ," napísal 29-ročný poslanec.

 

Immonen na dnešnej tlačovej konferencii uviedol, že neakceptuje násilie a nemá nijaké kontakty s krajnou pravicou. Z parlamentnej skupiny PS hodlá vystúpiť preto, aby sa jeho spolustraníci mohli lepšie sústrediť na prácu. Ak to bude možné, chce sa do klubu vrátiť po dvoch mesiacoch.

 

Nacionalistická a euroskeptická strana Praví Fíni pod vedením súčasného ministra zahraničných vecí Tima Soiniho vstúpila po prvý raz do vlády po tom, ako v aprílových parlamentných voľbách skončila na druhom mieste. Jej kampaň sa niesla v duchu požiadaviek tvrdšieho prístupu Fínska voči záchranným balíčkom eurozóny a prisťahovalectvu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies