VIDEO Poslanec Osuský vyfackal provokatéra, Kollár: Svet sa asi zbláznil

NETKY.SK • 13 Júl 2016, 14:52 • 2 min
VIDEO Poslanec Osuský vyfackal provokatéra, Kollár: Svet sa asi zbláznil

BRATISLAVA - Na pondelkovom (11.7.2016) proteste za odvolanie ministra vnútra Roberta Kaliňáka (Smer-SD) pred bytovým komplexom Bonaparte sa odohral konflikt medzi poslancom Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR) Petrom Osuským (Sloboda a solidarita, SaS) a známym aktivistom Rudolfom Vaským.

slovakia

left justify in out

Facka padne asi v 43. minúte.

 

 

Ten poslancovi nadával do "fašistických hajzlov", za čo Osuský Vaskému strelil facku. "Prišiel tam a začal ako vždy verbálne obťažovať, útočiť a v jedenej chvíli povedal, že som hajzel fašistický. Ja som zo starej školy, a tak som si povedal, že nie je mojou povinnosťou strpieť hanobenie a urážanie a dal som mu jednu facku," opísal situáciu poslanec Osuský. Vaský podáva trestné oznámenie.

 

 

 
Poslanec Národnej rady SR Peter Osuský (SaS) pôjde dnes na políciu vysvetliť, prečo dal facku Rudolfovi Vaskému, ktorý po internete šíri videá plné vulgarizmov a nabádania na boj a revolúciu. Politikov označuje za hajzlov, ktorých treba "dať dole", či "fašistické svine". Práve toto označenie pobúrilo na pondelkovom proteste proti špičkám Smeru-SD v Bratislave Osuského.
 
"Prívlastok fašistický bol príčinou tej facky, ktorú vnímam ako výchovnú. Bol som slušne oslovený vyšetrovateľom, tak podám vysvetlenie," vysvetlil TASR Osuský, ktorý v parlamente často vystupuje proti totalitným režimom. Poslanec zatiaľ nepodniká ďalšie kroky voči Vaskému, jeho ďalšie konanie bude závisieť od Vaského krokov. "Nezačínam nikdy, ale nemienim nastaviť druhé líce," uviedol.
 

Aj podľa Martina Poliačika (SaS) by mala polícia konať. "Vaského eskapády by mali byť predmetom trestného stíhania. Nie je normálne, aby takéto správanie bolo beztrestné. A dúfam, že aj sám pochopil, kde sú medze," reagoval po facke na sociálnej sieti Facebook Poliačik. Aj jeho Vasky označil na proteste za fašistickú sviňu.

 

Osuského facka vyvolala pozitívne a aj negatívne reakcie. Lucia Nicholsonová z SaS svojmu kolegovi pogratulovala. "A ja som v tej chvíli veľmi závidela môjmu drahému priateľovi a kolegovi, že jeden podobný občan ako Michal Junas - známy stalker Vasky stál pri ňom dostatočne blizko, aby mu mohol natiahnuť pravačkou po nastavenom líci. Bravo, Peter Osuský," napísala poslankyňa na facebooku.

 

 

Opačný názor má však bývalý poslanec za SaS Juraj Miškov:

 

 

 

Boris Kollár v prípade Osuského hovorí o úpadku:

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies