Poslanec obecného zastupiteľstva predával drogy, polícia ho obvinila

NETKY.SK • 7 Október 2015, 13:30 • 2 min
Poslanec obecného zastupiteľstva predával drogy, polícia ho obvinila

KOSTOLNÁ VES - Zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov a prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi obvinil prievidzský policajný vyšetrovateľ 27-ročného muža z Prievidzského okresu.

slovakia

left justify in out

Obvinený, ktorému polícia zaistila dve igelitové tašky s marihuanou, je poslancom obecného zastupiteľstva v Kostolnej Vsi (okres Prievidza). O prípade ako prvé informovali televízie Joj a Markíza vo svojom večernom spravodajstve v utorok (6.10.).

 

"Obvinený muž 2. októbra v nočných hodinách v Českej republike zakúpil od neznámej osoby marihuanu za sumu 320 eur. Droga bola rozdelená do dvoch igelitových tašiek, ktoré prevážal v batožinovom priestore auta, a takto ju doviezol na územie okresu Prievidza. Polícia vykonala prehliadku auta a zaistila marihuanu nasledujúci deň," informoval dnes TASR trenčiansky krajský policajný hovorca Pavol Kudlička.

 

Doplnil, že zadržané množstvo marihuany z prvej tašky zodpovedá 685 obvyklým jednorazovým dávkam drogy a v druhej igelitovej taške sa nachádzalo 564 jednorazových dávok drogy.

 

"Táto informácia ma prekvapila, pretože ho poznám ako slušného mladého človeka, takže naozaj som niečo podobné nečakala. Čo sa týka práce v obecnom zastupiteľstve, bol spoľahlivý, plnil si svoje povinnosti poslanca zodpovedne a ako mladý človek priniesol pár celkom zaujímavých a dobrých nápadov," uviedla pre TASR starostka Kostolnej Vsi Mária Žofčinová.

 

Pripomenula, že poslanecký mandát by mal mužovi v zmysle platnej legislatívy zaniknúť právoplatným odsúdením za úmyselný trestný čin alebo právoplatným odsúdením za trestný čin, ak výkon trestu odňatia slobody nebol podmienečne odložený, vyjadriť sa viac preto k prípadu nechcela.

 

Muž bol na základe príkazu sudcu vzatý do väzby. "Existuje totiž obava, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti," povedal hovorca súdov v Trenčianskom kraji Roman Tarabus. Obvinený sa podľa jeho slov počas výsluchu pred sudcom k činu priznal. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies