Poslanec Miškov pôjde príkladom, postará sa o jednu utečeneckú rodinu

NETKY.SK • 11 September 2015, 16:54 • 2 min
Poslanec Miškov pôjde príkladom, postará sa o jednu utečeneckú rodinu

BRATISLAVA – Poslanec NR SR a predseda mimoparlamentnej strany Skok! Juraj Miškov chce ísť príkladom ostatným politikom a spoločnosti na Slovensku, ktorá nie je naklonená pomáhať utečencom. Rozhodol sa osobne postarať o jednu utečeneckú rodinu. Miškov to dnes oznámil v Bratislave na tlačovej konferencii v sídle strany.

slovakia

left justify in out

„Rozhodol som sa ako prvý politik postarať sa o utečencov osobne,“ oznámil Miškov s tým, že poskytne pomoc utečeneckej rodine, ktorá prejde azylovým procesom a vyberie si Slovensko ako krajinu, kde chce žiť. Pomôže jej s integráciou do spoločnosti tak, že bude rok hradiť ubytovanie, stravovanie a vzdelanie pre jej členov.

 

„Nevyzývam nikoho, ani poslancov, ani vládnych politikov, chcem byť iba inšpiráciou a príkladom pre nich, že takýmto spôsobom sa dá pristúpiť k riešeniu problému, ktorý nie je už iba slovenský, ale je celoeurópsky,“ vysvetlil Miškov. Bude však rád, keď sa k nemu pridajú i ďalší politici.

 

Miškov uviedol, že na rozdiel od slovenskej vlády, ktorá deklarovala záujem prijať kresťanské rodiny zo Sýrie, nemá žiadne preferencie. Prijať rodinu, a nie jednotlivca, sa podľa jeho slov rozhodol preto, že rodina má najlepšie šance na integráciu v slovenskej spoločnosti a on sám je rodinne založený.

 

„Mne je úplne jedno, aká to bude rodina. A koniec koncov ani Európa nerozlišuje rasu, nerozlišuje vyznanie, nerozlišuje sexuálne preferencie, pretože pokiaľ niekto spĺňa štatút utečenca a uteká pred mučením, znásilňovaním a smrťou, tak je úplne jedno, či je to kresťanská rodina, alebo je to rodina nejakého iného vierovyznania,“ zdôvodnil.

 

Miškov v tejto súvislosti kritizoval postoj väčšiny slovenskej politickej scény, ktorá sa podľa neho správa až na výnimky zbabelo. Uviedol, že sa za svojich kolegov z parlamentu i predstaviteľov vlády hanbí.

 

„Je mi ľúto, čo tu stvárajú. Každý z nich, a je úplne jedno, či je to politik z ľavice, alebo z pravice, posledné týždne, mesiace iba tára, vykrikuje alebo azda najviac straší,“ povedal.

 

„Výsledok je, že utečenci k nám prídu, či chceme, alebo nechceme. Nikto s tým nič nespraví. Žiadne rezolúcie, žiadne odmietania nám nepomôžu. Sme súčasťou Európskej únie a naše členstvo, tak ako prináša výhody v podobe možnosti čerpania štrukturálnych fondov, takisto prináša nejaké povinnosti. A medzi tie povinnosti patrí solidarita s ostatnými členmi Európskej únie,“ doplnil.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona