Poslanec Ľuboš Blaha sa tentokrát obul do Lengvarského a korporátnych médií

NETKY.SK • 10 Júl 2021, 09:00 • 2 min
Poslanec Ľuboš Blaha sa tentokrát obul do Lengvarského a korporátnych médií

Poslanec zo strany Smer-SD Ľuboš Blaha sa ohradil voči reakcii ministerstva zdravotníctva na jeho názory na očkovanie a vakcíny.

slovakia

left justify in out

Včera sa ministerstvo zdravotníctva rozhodlo reagovať na názory poslanca Blahu na očkovanie. Na sociálnej sieci zverejnili niekoľko faktov. "Poslanec Blaha šíri klamstvá o vakcínach," napísal rezort na sociálnej sieti.

 

 

Ľuboša Blahu to nenechalo chladným príliš dlho a reagoval tiež. "Vtipné na tom je, že na ministerstve vybrali tri moje výroky, ktoré sú vraj klamstvá. A potom u všetkých do jedného v zásade potvrdili ich pravdivosť," napísal na sociálnej sieti Facebook.

 

Mohlo by vás zaujímať: Rozsudok o ospravedlnení Matoviča poslancovi Blahovi nie je zatiaľ právoplatný

 

Reagoval na to, že "korporátne médiá" to prevzali "za štátne peniaze". Jediný, kto sa ho podľa jeho slov spýtal na názor bol portál Pluska s tým, že podľa neho "ostatní sú zjavne platení za očkovaciu propagandu, nie za nezávislú novinárčinu. Milióniky od Lengvarského sa rinú, tak načo dávať priestor iným názorom". Spýtali sme sa aj my, zatiaľ sme nedostali odpoveď. Ak sa tak stane, správu budeme aktualizovať.

 

img

 

Blaha sa obul do ministra Lengvarského, a tvrdí, že "za peniaze daňových poplatníkov minister Lengvarský zneužíva svoj úrad na to, aby útočil na opozičného poslanca a šíril nenávisť."

 

"Napísal som, že vakcíny vás neochránia pred Deltou a ako príklad som uviedol Izrael, ktorý hlási pokles účinnosti vakcíny Pfizer po rozšírení delta variantu na 63%. Čiže vakcína vás nemusí ochrániť. Taká je pravda. Je to ruleta. A ľudia majú právo to vedieť. Môžu si potom dobre rozmyslieť, či pri pochybnej 63-percentnej ochrane podstúpia riziko smrti či vážnych vedľajších účinkov z vakcíny," vysvetlil Blaha.

 

Zaryl aj do témy uzatvorených hraníc.  "Aká je v tom logika, že pustíte očkovaných cez hranice bez karantény, aj keď sa vracajú zo zamorenej krajiny, keď neviete garantovať nulovú mieru šírenia? Samo ministerstvo pripúšťa, že zaočkovaní ľudia šíria vírus ďalej, len údajne v menšej miere. Prečo ale potom trestáte pendlera z Rajky, ktorý vo svojom okolí nemá žiadnu nákazu a naopak, nezmyselne zvýhodňujete očkovaných ľudí, ktorí sa vracajú zo zamorených krajín a môžu ďalej šíriť nákazu? Nedáva to žiaden epidemiologický zmysel," napísal poslanec.

 

Súvisiaci článok: ROZHOVOR: Vo Vrbovciach protestovali proti zatvoreniu hraničného priechodu s Českom

 

Obraňuje sa, že mu vyčítajú výrok, že vakcíny nechránia pred šírením Covidu, no podľa neho "opäť iba vytrhávajú z kontextu".  "Svoj výrok som vyslovil v reakcii na zatváranie hraníc pre nezaočkovaných a trvám na ňom," napísal.

 

Pýta sa "prečo musia očkovaní ľudia nosiť v obchodoch naďalej rúška a striekať si na ruky dezinfekčné gebuziny"?

 

Prečítajte si tiež: Lengvarský naznačil, koľko by mohlo stáť antigénové testovanie

 

"Vyprosujem si, aby o mne kadejaký lampasák rozprával, že klamem. Svoje názory opieram o analýzy renomovaných vedcov z celého sveta a pri všetkej úcte, nositeľ Nobelovej ceny za virológiu Montagnier má pre mňa väčšiu váhu než nejaký úradníček z Ministerstva Pfizeru Slovenskej republiky," dodal Blaha.

 

"Je mi jedno, koľko prachov nalejete do médií, aby ma očierňovali, vážený pán minister. Ja budem bojovať za slobodu, za ochranu našich detí, za dobrovoľné očkovanie a za vyvážené informácie - nezastrašíte ma, to sa vám nikdy nepodarí," upozornil.

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona