Poslanec KSK Farkašovský mal trikrát väčší príjem ako župan Trebuľa

NETKY.SK • 10 September 2013, 12:36 • 2 min
Poslanec KSK Farkašovský mal trikrát väčší príjem ako župan Trebuľa

KOŠICE – Zastupiteľstvo Košického samosprávneho kraja (KSK) zverejňujú všetky potrebné údaje o predsedovi KSK ako aj o poslancoch krajského zastupiteľstva tak, ako to žiada ústavný zákon o konflikte záujmov.

slovakia

left justify in out

„KSK si túto povinnosť stanovenú zákonom plní a zverejňuje tieto údaje už od roku 2008,“ informovala hovorkyňa KSK Zuzana Bobríková. Verejnosť to môže zaujímať pred nadchádzajúcimi voľbami poslancov a predsedov samosprávnych krajov.

Ako zo zverejnených materiálov vyplýva, predseda KSK Zdenko Trebuľa nevykonáva žiadnu podnikateľskú, ani inú samostatnú zárobkovú činnosť. Za rok 2012 dosiahol ročný príjem 27 939,66 eura. Vlastní dom a garáž na Skladnej ulici v Košiciach. Ďalšie nehnuteľnosti - rodinný dom, záhrady a ovocný sad má v katastri Veľká Tŕňa a Slovenské Nové Mesto, kde vlastní aj iné zastavané plochy a nádvoria. 

Podpredseda KSK Emil Ďurovčík priznal za minulý rok príjem 23 117,60 eura. Okrem funkcie podpredsedu je za FNM aj členom dozornej rady akciovej spoločnosti SAD Michalovce. Vlastní rodinný dom a záhradu v katastri Sliepkovce, rekreačnú chatu v katastri Vinné, pozemok v katastri Kaluža, rodinný dom v katastri Šamudovce, trvalé trávne porasty v katastri Krásnovce, ornú pôdu a trvalé trávne porasty v katastri Šamudovce, trvalé trávne porasty v katastri Žbince. Ďalší podpredseda KSK Ján Szöllös uviedol za minulý rok príjem 22 722,38 eur. Vlastní záhrady, rodinný dom ako aj zastavané plochy a nádvoria v katastri Rožňava. 

Spomedzi 57 poslancov najvyšší príjem 103 982,10 eur za minulý rok vykázal Boris Farkašovský. Vlastní dva byty a rodinný dom v katastri Košíc, orná pôdu - stavebný pozemok v katastri Košická Nová Ves, ako aj polovicu apartmánu v katastri Stará Lesná. 

Krajský poslanec Gejza Milko uviedol, že okrem funkcie poslanca v minulom roku bol aj konateľom spoločnosti ZOJASTAV s.r.o. Gemerská Hôrka. Za rok 2012 priznal príjmy vo výške 3 027,12 eur. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona