Poslanec Krošlák dal košom klubu OĽANO. Dôvodom je Matovič!

NETKY.SK • 28 Október 2021, 14:12 • 2 min
Poslanec Krošlák dal košom klubu OĽANO. Dôvodom je Matovič!

BRATISLAVA - Poslanec sa rozhodol ukončiť svoje pôsobenie v poslaneckom klube OĽaNO. Prekážajú mu spôsoby a štýl riadenia, ktorý Igor Matovič presadzuje.

slovakia

left justify in out

Poslanec Národnej rady (NR) SR Ján Krošlák už nie je členom klubu hnutia OĽaNO. O ukončenie pôsobenia v klube požiadal v stredu (27. 10.). Informoval o tom Peter Dojčan z mediálneho tímu OĽaNO. Krošlák ozrejmil, že odchádza, pretože dlhodobo nesúhlasí s lídrom  Igorom Matovičom.

 

OĽaNO je o Matovičovi

"Po vzájomnej dohode s Jánom Krošlákom sme sa dohodli na jeho odchode z poslaneckého klubu. Želáme mu v jeho ďalšej práci všetko dobré," uviedol predseda poslaneckého klubu Michal Šipoš.

 

Krošlák pritom už v marci kritizoval Matoviča, keď bol ešte v kresle premiéra. Vtedy poslanec hovoril, že by mal z postu odísť.

 

Prekážali mu neuvážené statusy na sociálnych sieťach, agresívny spôsob boja a urážanie ľudí. Po zmene na poste premiéra však aj naďalej tvrdí, že OĽaNO je o Matovičovi. "Videl som aj u nás v klube. Matovič stále požíva 'božskú' dôveru väčšiny poslancov," uviedol.

 

Prečítajte si tiež: Poslanca Martina Čepčeka vylúčia z klubu OĽaNO. Dôvodom je, že hlasoval za zákony z dielne ĽSNS

 

Zvažuje vstup do SaS či Sme rodina

Poslanec deklaruje, že napriek odchodu z klubu bude naďalej podporovať koalíciu, zatiaľ ostane nezaradeným poslancom. Chcel by ostať v politike, nevylučuje vstup do klubu Sme rodina či SaS.

 

Taktiež nevylúčil, že by sa mohol o pár mesiacov stať súčasťou mimoparlamentnej strany či nového politického projektu. Členom OĽaNO nebol a ako uviedol, takúto ponuku na vstup do hnutia nedostal.

 

Dosiahol, čo chcel

Bývalý profesionálny tenista dodal, že by odišiel z klubu už skôr, no pracoval na novele trestného zákona, ktorá riešila doping. Keď sa ju podarilo zrealizovať, rozhodol sa odísť

 

V klube OĽaNO bude po novom 51 poslancov, pôvodne ich bolo 53. V lete klub vylúčil poslanca Martina Čepčeka, v parlamente pôsobí ako nezaradený.

 

Mohlo by vás zaujímať: Matoviča kritizujú už aj ľudia z vlastných radov! Jeho poslanec mu po poriadne naložil

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies