FOTO Poslanec Kotlebovej ĽSNS Ondrej Binder (†46) zomrel pri autonehode

NETKY.SK • 13 Máj 2016, 14:19 • 2 min
FOTO Poslanec Kotlebovej ĽSNS Ondrej Binder (†46) zomrel pri autonehode

BANSKÁ ŠTIAVNICA – Štyridsaťšesťročný poslane strany Kotleba Ľudová strana Naše Slovensko dnes prišiel o život pri dopravnej nehode.

slovakia

left justify in out

Podľa TV Markíza zomrel na ceste medzi Banskou Štiavnicou a obcou Banská Belá. Binder narazil so svojím autom do zvodidiel. Ako povedal pre agentúru SITA poslanec strany Milan Uhrík, Binderovi prišlo nevoľno za volantom, zastavil, mal však zvnútra zamknuté auto, museli ho preto vystrihovať hasiči. Ich oživovanie poslancovi už nepomohlo.

 

img

"Dopravná nehoda sa stala tri kilometre za Banskou Štiavnicou v smere na Banskú Belú. Polícia je stále na mieste a prípad dokumentuje," reagovala pre TASR banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Andrea Petrovičová. Polícia poskytne bližšie informácie neskôr. Potvrdila, že vodič pri autonehode zahynul.

 

Podľa informácií televízie, dostal Binder za volantom epileptický záchvat.

 

Ondrej Binder sa narodil 11. apríla 1970 v Banskej Štiavnici. Stredoškolské vzdelanie so špecializáciou na stolárstvo a drevárstvo nadobudol na Strednom odbornom učilišti drevárskom vo Zvolene. Pôsobil ako konateľ stavebno-stolárskej firmy Binder, s.r.o.

 

Od roku 1991 podporoval množstvo verejných, kultúrnych a športových aktivít v obci Svätý Anton, neskôr aj na úrovni okresu Banská Štiavnica. Pričinil sa o vznik viacerých občianskych združení, ktoré svojou činnosťou podporujú zdravý životný štýl detí a mládeže. Za najvýznamnejšie možno považovať iniciovanie vzniku Komisie športu a mládeže Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK), ktorej členmi sú poslanci regionálneho parlamentu BBSK.

 

V roku 1994 vstúpil do politiky ako člen Kresťanskodemokratického hnutia (KDH). V rokoch 1994 - 2002 bol poslancom obecného zastupiteľstva v obci Svätý Anton a v rokoch 1998 - 2000 zastával post zástupcu starostu tejto obce. Ako poslanec regionálneho parlamentu BBSK za okres Banská Štiavnica pôsobil v rokoch 2005 - 2008.

V parlamentných voľbách 5. marca 2016 kandidoval za Kotlebovu Ľudovú stranu Naše Slovensko (ĽS NS) s číslom sedem. Pôsobil vo Výbore Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR) pre kultúru a médiá.

 

V parlamente ho nahradí Mora

Zosnulého poslanca Národnej rady SR za ĽSNS Ondreja Bindera by mal v parlamente nahradiť Ján Mora, 32-ročný odborný referent z Brezna.

 

V strane ĽSNS nejde o prvú zmenu. Krátko po voľbách sa vzdal mandátu obvinený Andrej Medvecký, za ktorého nastúpil Milan Mazurek, Mora je na kandidátke ĽSNS ďalší v poradí. Podmienkou, aby sa Mora mohol ujať mandátu, je zloženie ústavou predpísaného poslaneckého sľubu. Stane sa tak zrejme už na najbližšej májovej schôdzi parlamentu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies