Poslanec Ján Buocik chce v Ružinove zastaviť nezmyselnú výstavbu

NETKY.SK • 21 Jún 2016, 18:24 • 2 min
Poslanec Ján Buocik chce v Ružinove zastaviť nezmyselnú výstavbu

BRATISLAVA - Bratislavský mestský a ružinovský miestny poslanec Ján Buocik žiada v bratislavskej mestskej časti Ružinov stavebné uzávery.

slovakia

left justify in out

Mestskej časti na dnešnom zasadnutí miestneho zastupiteľstva predkladá Petíciu proti zahusťovaniu sídlisk v mestskej časti, ktorú podporilo 4 950 Ružinovčanov. "Cieľom petície je konečne zastaviť nezmyselnú výstavbu, ktorá je v Ružinove najmä na zelených plochách. Jediným nástrojom, ktorý v rukách máme, sú stavebné uzávery. Konštatujem, že napriek tomu, že Ružinov spracováva územné plány zón, ani v jednom prípade nie je vyhlásená stavebná uzávera. Starosta mestskej časti Dušan Pekár jednou rukou reguluje územie a druhou rukou podpisuje stavebné povolenia v tomto území," povedal Buocik na dnešnom brífingu novinárom.

 

"Ako negatívny príklad uvádzam administratívnu budovu pri Štrkoveckom jazere. Územie regulujú od roku 2010, v roku 2014 stavebník získal povolenia a ani v júni tohto roka tam nie je vyhlásená stavebná uzávera. Vyhlasovať tam teraz stavebnú uzáveru je už zbytočné," doplnil poslanec s tým, že stavba, pre ktorú mali územie regulovať, tam už stojí.


Buocik pripomína, že pôvodným zámerom petície bolo, aby po získaní viac ako päťtisíc podpisov vyhlásili v Ružinove miestne referendum. Ním by podľa poslanca občania zaviazali ružinovskú samosprávu k vyhláseniu stavebných uzáver na území všetkých sídlisk Ružinova. Miestny poslanec hovorí, že po neúspešnom miestnom referende v Karlovej Vsi je vysoké riziko neplatnosti referenda pre nízku účasť. Záťaž by to podľa Buocika bola aj na ružinovský rozpočet, na referendum by potrebovali približne šesťdesiattisíc eur. Pre tieto dôvody zber podpisov pod petíciu zastavili.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona