Poslanec Hlina vystúpil z klubu OĽaNO, chce ospravedlnenie od Matoviča

NETKY.SK • 26 Október 2012, 13:08 • 2 min
Poslanec Hlina vystúpil z klubu OĽaNO, chce ospravedlnenie od Matoviča

Poslanec Hlina vystúpil z klubu OĽaNO, chce ospravedlnenie od Matoviča - Politika Hlina by rozhodnutie zmenil, ak sa mu Matovič ospravedlní za to, že mu vynadal. Poslanec Alojz Hlina dnes vystúpil z klubu OĽaNO.

slovakia

left justify in out

img

Hlina by rozhodnutie zmenil, ak sa mu Matovič ospravedlní za to, že mu vynadal.

 Poslanec Alojz Hlina dnes vystúpil z klubu OĽaNO. Dôvodom jeho odchodu je správanie lídra obyčajných Igora Matoviča a to, že sa hnutie neposúva k demokratickým štandardom. Hlinovo rozhodnutie nie je celkom definitívne, je ochotný ho zmeniť, ak sa mu Matovič ospravedlní za to, že mu vynadal, a ak OĽaNO bude mať do 17. novembra v stanovách aspoň isté demokratické minimum.

"Zo strany Igora Matoviča bola prekročená hranica, ktorú som ochotný akceptovať. Mám svoju hrdosť a dôstojnosť a ak som si doposiaľ vyprosil, aby ma niekto nazýval hanlivými výrazmi, tak ani vstupom do politiky to nie som ochotný meniť," uviedol Hlina.

Pripomenul, ako sa svojho času pochytili v pléne Matovič s ministrom vnútra Robertom Kaliňákom a ako ho Matovič označil neslušným slovom. "Ja si takéto označenie vyprosím. To, že ma v rokovacej sále parlamentu vo štvrtok 25.10. označil rovnako ako Roberta Kaliňáka, bolo pre mňa silným signálom, že úsilie posunúť OĽaNO smerom k demokratickým štandardom je viac ako náročná úloha," vysvetlil Hlina.

Hlina je ochotný rozhodnutie ešte zmeniť

Ďalším dôvodom na odchod z klubu je pre neho fakt, že "OĽaNO je jediným politickým zoskupením, do ktorého neexistuje prihláška a podľa jeho vedomostí je aj spolu s Kotlebovou stranou Naše Slovensko jediným hnutím, ktorého názov nevlastní strana, ale predseda strany ako súkromná osoba". 

Hlina je ochotný rozhodnutie o vystúpení zmeniť. Chce, aby v stanovách OĽaNO bol definovaný rozhodovací orgán hnutia, ktorý bude mať minimálne osem členov. Ďalej, aby sa do hnutia dala vyplniť prihláška a nadobudnúť reálne členstvo, a chce tiež, aby bola ochranná známka Obyčajní ľudia vo vlastníctve hnutia.

Matovič: Lojzo si dlho hľadal dôvod na odchod, teraz je spokojný

Poslanec Alojz Hlina, ktorý dnes vystúpil z klubu OĽaNO, si dlho hľadal zámienku na odchod a teraz, keď si ju našiel, je spokojný. V reakcii na Hlinov odchod to médiám povedal líder obyčajných Igor Matovič, ktorý nechcel situáciu komentovať.

"Dovoľte mi ten luxus, aby som nášho Lojzíka nemusel komentovať. Myslím si, že rozumný človek si za tých šesť mesiacov urobí názor sám a nepotrebuje k tomu žiadne moje slová,"uviedol v parlamente Matovič. Zároveň neprezradil, čo Hlinovi vo štvrtok (25.10.) povedal. Hlina svoj odchod odôvodnil aj tým, že ho Matovič počastoval hanlivým výrazom, ktorý svojho času adresoval súčasného ministrovi vnútra Robertovi Kaliňákovi (Smer-SD).

"Ja som žil v prostredí, kde sa slová vážili a nebudem to meniť. Keď mi niekto povie to, čo povedal Robertovi Kaliňákovi, tak s tým mám problém. To, čo predseda hnutia povedal, nemôžete povedať oravskému chlapcovi," povedal nezaradený poslanec Hlina. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona